Testamente

Vill du vara med och skapa glädje för barn, unga och deras familjer på Drottning Silvias barnsjukhus? Skriv in Insamlingsstiftelsen i ditt testamente – vi skapar glädje för alla barn, oavsett vilken sjukdom de har.

Insamlingsstiftelsen arbetar för alla barn, oavsett vilken sjukdom de har. Vi samlar in medel så att barnen får möjlighet att leka, drömma, skratta och glömma allt det onda – åtminstone för en liten stund. Genom att skriva in Insamlingsstiftelsen i ditt testamente bidrar du till att skapa glädje för barn, unga och deras familjer som vistas på Drottning Silvias barnsjukhus. Läs mer om vårt arbete här.

Att skriva ett testamente behöver inte vara så svårt. Läs mer nedan om vad du ska tänka på.

Detta kan du testamentera

Du bestämmer själv vad, hur mycket och till vem du vill testamentera. En gåva i ditt testamente kan vara pengar, värdepapper eller en fastighet.

Så används dina pengar

Du kan vara säker på att dina pengar kommer att användas för en god sak. Insamlingsstiftelsen har ett 90 – konto och kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Det är sjukhusets personal som söker pengar till insatser och projekt och insamlingsstiftelsens styrelse som godkänner ansökningarna.

Insamlingsstiftelsen har tyvärr ingen möjlighet att öronmärka pengar till specifika ändamål eller avdelningar – men vi garanterar att varenda krona som skänks går till att skapa glädje för de sjuka barnen som kämpar i sin vardag på Sveriges största barnsjukhus.

Så här skriver du ett testamente

Insamlingsstiftelsen samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du gratis upprätta ett skräddarsytt testamente. Att skriva ett testamente med Jurio är enkelt och smidigt. Det enda du behöver göra är att svara på frågor i deras digitala formulär, och sedan signera dokumentet framför två vittnen. Processen är tydligt guidad och du får löpande information och stöd hela vägen in i mål.

Har du redan ett testamente sedan tidigare men vill ändra det? I det nya testamentet du skapar med Jurio framgår det att det nya ersätter det gamla, så att det inte råder tvivel om vad din önskan är.

Läs mer om Jurio här.

Om du vill testamentera till oss behöver du ange vårt juridiska namn och organisationsnummer.

Juridisk namn: Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus
Organisationsnummer: 857209-4004

Skapa testamente med Jurio

När du ska upprätta ett testamente rekommenderar vi att du rådgör med en sakkunnig jurist eller advokat, exempelvis via en bank, begravningsbyrå eller juridisk byrå.

Ta kontroll över din framtid och skapa ditt testamente idag med vår samarbetspartner Jurio. Genom att inkludera Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus i ditt testamente blir det inte bara kostnadsfritt för dig, du gör också skillnad i vårt arbete.

Skapa ett testamente

Ge ett bidrag

Swisha valfritt belopp till 900 83 43 Insättning på bankgiro 900-83 43

Köp en gåva

Stöd Insamlingsstiftelsens arbete att skapa glädje genom att köpa någon av våra produkter.

Bli samarbetspartner

Det finns flera olika sätt att stödja oss. Läs mer om våra samarbeten med partners här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev