Frölunda Hockey

Ett initiativ från spelarna på Frölunda HC som resulterat i ett samarbeta under många år. Barnen på sjukhuset får biljetter till hockeymatcher och A-laget besöker sjukhuset regelbundet. Kring jul köper spelarna julklappar till barnen. Läs mer om deras insatser nedan.

Frölunda Hockey - Barnsjukhuset.

Spelare besöker barnsjukhuset

Under flera år har Lekterapin på barnsjukhuset fått besök av spelare från Frölunda HC. Spelarna skriver autografer, spelar spel och leker med barnen. En rolig stund för både stora som små!

Frölunda Hockey - Barnsjukhuset.

Frölunda var med och skapade en ”Juligare jul” för barnen på sjukhuset

367.459 kr fick Insamlingsstiftelsen in tack vare Frölunda HC och deras supportrar under 2021. Genom kampanjen ”En juligare jul” gjorde de flera insatser. Bland annat startade varje spelare sin egen insamling till förmån för Insamlingsstiftelsen. Spelarna auktionerade även ut sina tröjor – designade med inspiration av de inneliggande barnens teckningar. Vid köp av matchbiljetter fanns möjlighet att runda upp sitt köp och bidra till insamlingen och swishbössor fanns på plats i Scandinavium under matchen.

Förutom allt detta så fanns en läktare uppbokad för vårdpersonalen på Drottning Silvias barnsjukhus, och många familjer och barn fick biljetter till matchen. På plats höll Frölundas ordförande Mats ett fantastiskt tal, vår verksamhetsansvarige Lisa sa några ord och sedan tog Eddie över. Eddies lillasyster har behandlats på Drottning Silvias barnsjukhus, och han har, tillsammans med sin bror, spenderat mycket tid tillsammans med syskonstödjarna på lekterapin.

Dessa insatser skapade stor glädje för barnen och deras familjer under julen på sjukhuset!

Frölunda Hockey - Barnsjukhuset.

Rum för en 20a

Under år 2020 samlade Frölunda HC in pengar till att inreda 20 nya behandlingsrum på Drottning Silvias barnsjukhus. Kampanjen hette ”Har du rum för en 20a?” och innebar att man kunde runda upp en tjugolapp vid biljettköp.

Sedan våren 2021 står de nya behandlingsrummen klara och fått en extra make-over tack vare Frölundas insatser!

Frölunda Hockey - Barnsjukhuset.

En glädjande his(s)toria

Under hösten med start den 14 oktober påbörjade Frölunda HC en ny insamlingskampanj tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Målsättningen var att samla in medel som går till barnsjukhusets äldre person- och sänghissar. Barn som besöker sjukhuset kan vara nervösa, oroliga och ledsna. Att stiga in i “En glädjande his(s)toria” där barnet möts av olika årstider på väggar och tak bidrar till en mer harmonisk och positiv sjukhusvistelse från första stund.

Frölunda Hockey - Barnsjukhuset.

Barnsjukhusets dag på Liseberg

Spelare från Frölunda HC deltar på denna dag som arrangeras av Insamlingsstiftelsen på Lilla Scen på Liserberg. Det bjuds på musikframträdande och autografskrivning av barnens idoler.

Bild från 2023 med Hanna Olsson och Max Friberg.

Frölunda Hockey - Barnsjukhuset.

Frölunda HC <3 Barnsjukhuset

Frölunda HC:s välgörenhetsmatch för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus den 2023 blev en känslosam stund för alla närvarande. Tillsammans med våra partners, såg vi när 8-åriga Hilma, gick ut på isen efter en tids behandling på barnsjukhus. Samarbetet drog sammanlagt in 320 000 kr.

Se filmen från matchen här.

Frölunda HC om samarbetet

 

Frölunda HCs hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev