Vi söker en Projektsamordnare med kommunikativ förmåga

Vi söker en Projektsamordnare med kommunikativ förmåga

Att skapa glädje för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus blir ditt tydliga varför, varje dag du går till jobbet. För att uppnå detta är du med och utvecklar, driver och skapar. Med varierande arbetsuppgifter är du såväl en som kan dyka ner i administrativa arbetsuppgifter, sitta med i planeringsmöten, dokumentera och kommunicera i bild & text eller driva och lägga plan för årets kampanjer. Vi är en liten organisation med stora ambitioner och har mycket planer på gång. Är man rätt person för rollen ska man trivas i att vara flexibel, träffa människor, vara med på spännande projekt och man behöver känna att syftet är enormt motiverande – att skapa glädje för barnen på sjukhuset!

Vem är du?  
Du som vill vara med på Insamlingsstiftelsens resa och nya projekt. Du får möjligheten att vara med och utveckla Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus genom att du tar egna initiativ, är strukturerad, prestigelös och trivs i att ha igång många processer samtidigt. Du har en god förmåga att kunna prioritera uppgifter och att se flera steg framåt. Vårt arbete bygger på att entusiasmera andra att engagera sig och din uppgift blir att lyfta fram stiftelsens arbete på bästa sätt så att andra vill vara med och bidra. Du tar egna initiativ och är en stor del av att stiftelsens arbete drivs både strategiskt och praktiskt. Du gillar när det händer saker och ser problem som uppstår som en självklar uppgift att lösa. En personlighet som får saker att hända då vi driver projekt från idéstadiet tills att det är genomfört. Du är med och hittar nya vägar för att skapa initiativ, nå ut med budskapet och få med andra på vägen.

Mer om rollen
Du jobbar nära Verksamhetsansvarig för stiftelsen men har också förmågan att jobba själv och driva på egna projekt. Samtidigt som det är varierade arbetsuppgifter är ett stort ansvarsområde att sköta kommunikationsarbetet. Vad som skall kommuniceras, i vilka medier, hur och när. Du utvecklar och ansvarar för våra sociala kanaler, nyhetsbrev, hemsida, presskontakter och övriga kanaler som du ser som lämpliga att vi skall kommunicera Insamlingsstiftelsens arbete genom. Eftersom vi lyfter fram vår verksamhet genom både bild och text är det av stor vikt att du har god förmåga att både ta bilder samt uttrycka dig väl i skrift. Tjänsten fokuserar på att ha förmågan av att projektleda och driva kommunikationen och att marknadsföra Insamlingsstiftelsen, strategiskt och operativt. Att jobba med och utveckla insamlingskanaler. Din roll innebär också ett delat ansvar för drift av kontoret och administrationen.

Kunskaper/erfarenhet

 • Projektledning och kommunikativt arbete
 • Koordinering och planering av events
 • Sociala medier; innehåll, copy, nyhetsbrev, pressmeddelanden, planering
 • Redigeringsverktyg för text och bild, exempelvis Adobe Creative Cloud, Canva, Officepaketet eller motsvarande
 • Ta fram grafiskt material, utveckla och driva kampanjer, annonsering (i samspråk med kommunikationsbyrå)
 • Utveckling/uppdatering av hemsida och webbshop (i samspråk med webbyrå)  
 • God kommunikationsförmåga i tal & skrift, svenska och engelska

Personlighet

 • Flexibel – kunna ta sig an flera bollar samtidigt och ha förmågan av att prioritera
 • Strukturerad – du kan ansvara för dina projekt och din arbetsdag
 • Kreativ och drivande initiativtagare – du vill skapa nya projekt och ta fram idéer för insamlingskampanjer
 • Lyhörd – du kan lyssna in behoven som önskas och därefter sträva mot att uppfylla dem
 • Prestigelös – i en liten organisation får man göra mycket av allt

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunikationsarbete och projektledning både på strategiskt och operativ nivå. Du har god erfarenhet av att ha arbetat professionellt med sociala media samt skrivit nyhetsbrev.

Meriterande är om du har en utbildning inom kommunikation, event och/eller projektledning. Att du i en tidigare roll har erfarenhet av kundkontakt och gärna nätverksbyggande relationer.

Vilka är vi?
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus arbetar för att skapa glädje för barnen. När barn och unga drabbas av sjukdom behövs saker, miljöer och upplevelser som ger glädje, uppmuntrar till lek, inspiration, tröst, hopp och fysisk aktivitet för en trivsam tillvaro, glädje och god livskvalité. Därför samlar stiftelsen in medel till insatser som kompletterar sjukhusets ordinarie vård. Det som behövs året runt, varje dag, men inte kan finansieras med våra offentliga medel. Stiftelsen gör regelbundet flera aktiviteter för barn och unga som vårdas på eller inom sjukhuset med hjälp och engagemang från ett stort antal samarbetsparters.

Läs mer om oss på www.barnsjukhuset.nu

Tillträde – enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan till lisa@barnsjukhuset.nu och skriv i ämnesraden “Projektsamordnare med kommunikativ förmåga” senast den 25 november – intervjuer sker löpande.

Se fler nyheter

2024-06-06

Över 400 000 kronor med IFK Göteborg

Den 21 maj spelade IFK Göteborg en match för och tillsammans för Insamlingsstiftelsen. För första gången på 17 år bytte IFK Göteborg sin traditionella matchtröja, denna gång fylld med...

Läs mer
2024-06-03

I de små handlingarna bor den största omtanken

Jennie Persson tröttnade på att pantburkarna hamnade i soptunnan istället för att pantas på sin arbetsplats APM Terminals. Efter drygt ett års insamling av burkar fick hon och hennes...

Läs mer
2024-05-27

Nyrenoverade båtbryggan och badbryggan tack vare Frölunda HC

Under säsongen 23/24 har Frölunda HC samlat in pengar till Insamlingsstiftelsen som har gått till att sätta guldkant på renovering av två avdelningars receptioner. På Barnhjärtcentrum finns nu ”båtbryggan”...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev