Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras familjer som kämpar när livet är extra hårt. 

Samarbetet bygger på flera initiativ som dels inkluderar att Diggiloo-publiken erbjuds möjlighet att ge bidrag till kampanjen – både vid biljettköp och via swishbössor på arenorna under turnén. Men också att artister från ensemblen besöker barnen på sjukhuset i Göteborg, samt att Diggiloo skänker showbiljetter till barn och deras familjer.

Under kampanjen går det swisha till 123 243 01 63 för att skänka en gåva.

Insamlingsstiftelsen kommer även finnas på plats under Diggiloos spelning i Göteborg 26/8 där de ska summera samarbetet och berätta mer om sin viktiga verksamhet.

– Att få ge barnen en kort paus i den tunga vardagen med musikens hjälp känns både naturligt och fantastiskt. Inte minst då alla kan relatera till det på ett positivt sätt, säger Lisa Tisell på Insamlingsstiftelsen.

Liamoo från Diggiloo inledde samarbetet genom att besöka barnen under förra veckan. Han hälsade bland annat på i deras musikstudio för att inspirera till lek med musiken som verktyg. Vistelsen innehöll dessutom pratstunder, spel och tipsrunda med alla som hade ork och lust.

– Som relativt nybliven pappa känner jag starkt för både barnen och föräldrarna i en sån här situation. Därför är det härligt att kunna få ge tillbaka med något som dessutom ligger mig varmt om hjärtat, säger Liamoo.

 

Se fler nyheter

2024-06-06

Över 400 000 kronor med IFK Göteborg

Den 21 maj spelade IFK Göteborg en match för och tillsammans för Insamlingsstiftelsen. För första gången på 17 år bytte IFK Göteborg sin traditionella matchtröja, denna gång fylld med...

Läs mer
2024-06-03

I de små handlingarna bor den största omtanken

Jennie Persson tröttnade på att pantburkarna hamnade i soptunnan istället för att pantas på sin arbetsplats APM Terminals. Efter drygt ett års insamling av burkar fick hon och hennes...

Läs mer
2024-05-27

Nyrenoverade båtbryggan och badbryggan tack vare Frölunda HC

Under säsongen 23/24 har Frölunda HC samlat in pengar till Insamlingsstiftelsen som har gått till att sätta guldkant på renovering av två avdelningars receptioner. På Barnhjärtcentrum finns nu ”båtbryggan”...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev