Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras familjer som kämpar när livet är extra hårt. 

Samarbetet bygger på flera initiativ som dels inkluderar att Diggiloo-publiken erbjuds möjlighet att ge bidrag till kampanjen – både vid biljettköp och via swishbössor på arenorna under turnén. Men också att artister från ensemblen besöker barnen på sjukhuset i Göteborg, samt att Diggiloo skänker showbiljetter till barn och deras familjer.

Under kampanjen går det swisha till 123 243 01 63 för att skänka en gåva.

Insamlingsstiftelsen kommer även finnas på plats under Diggiloos spelning i Göteborg 26/8 där de ska summera samarbetet och berätta mer om sin viktiga verksamhet.

– Att få ge barnen en kort paus i den tunga vardagen med musikens hjälp känns både naturligt och fantastiskt. Inte minst då alla kan relatera till det på ett positivt sätt, säger Lisa Tisell på Insamlingsstiftelsen.

Liamoo från Diggiloo inledde samarbetet genom att besöka barnen under förra veckan. Han hälsade bland annat på i deras musikstudio för att inspirera till lek med musiken som verktyg. Vistelsen innehöll dessutom pratstunder, spel och tipsrunda med alla som hade ork och lust.

– Som relativt nybliven pappa känner jag starkt för både barnen och föräldrarna i en sån här situation. Därför är det härligt att kunna få ge tillbaka med något som dessutom ligger mig varmt om hjärtat, säger Liamoo.

 

Se fler nyheter

2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer
2024-02-26

Hoppfull helg på Gothenburg Horse Show

En rolig hästtävling har nått sitt slut, och vi är glada att ha varit en del av fem fantastiska dagar fyllda av glädje gemenskap och tävlingar i världsklass. I...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev