Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras familjer som kämpar när livet är extra hårt. 

Samarbetet bygger på flera initiativ som dels inkluderar att Diggiloo-publiken erbjuds möjlighet att ge bidrag till kampanjen – både vid biljettköp och via swishbössor på arenorna under turnén. Men också att artister från ensemblen besöker barnen på sjukhuset i Göteborg, samt att Diggiloo skänker showbiljetter till barn och deras familjer.

Insamlingsstiftelsen kommer även finnas på plats under Diggiloos spelning i Göteborg 26/8 där de ska summera samarbetet och berätta mer om sin viktiga verksamhet.

– Att få ge barnen en kort paus i den tunga vardagen med musikens hjälp känns både naturligt och fantastiskt. Inte minst då alla kan relatera till det på ett positivt sätt, säger Lisa Tisell på Insamlingsstiftelsen.

Liamoo från Diggiloo inledde samarbetet genom att besöka barnen under förra veckan. Han hälsade bland annat på i deras musikstudio för att inspirera till lek med musiken som verktyg. Vistelsen innehöll dessutom pratstunder, spel och tipsrunda med alla som hade ork och lust.

– Som relativt nybliven pappa känner jag starkt för både barnen och föräldrarna i en sån här situation. Därför är det härligt att kunna få ge tillbaka med något som dessutom ligger mig varmt om hjärtat, säger Liamoo.

 

Se fler nyheter

2023-05-10

Nytt samarbete med IFK Göteborg

IFK Göteborg tar klivet in som Guldpartner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. – Vår förening har besökt barnsjukhuset sedan 1982 och det är glädjande att knyta ännu starkare...

Läs mer
2023-03-29

Möte mellan Drottning Silvia och miljondonatorn Ruth

Under gårdagen fick vi på Insamlingsstiftelsen, tillsammans med 95-åriga Ruth som förra året skänkte 3,5 miljoner till vår verksamhet, äran att träffa Drottning Silvia som var på besök i...

Läs mer
2023-03-23

Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft – samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev