Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras familjer som kämpar när livet är extra hårt. 

Samarbetet bygger på flera initiativ som dels inkluderar att Diggiloo-publiken erbjuds möjlighet att ge bidrag till kampanjen – både vid biljettköp och via swishbössor på arenorna under turnén. Men också att artister från ensemblen besöker barnen på sjukhuset i Göteborg, samt att Diggiloo skänker showbiljetter till barn och deras familjer.

Under kampanjen går det swisha till 123 243 01 63 för att skänka en gåva.

Insamlingsstiftelsen kommer även finnas på plats under Diggiloos spelning i Göteborg 26/8 där de ska summera samarbetet och berätta mer om sin viktiga verksamhet.

– Att få ge barnen en kort paus i den tunga vardagen med musikens hjälp känns både naturligt och fantastiskt. Inte minst då alla kan relatera till det på ett positivt sätt, säger Lisa Tisell på Insamlingsstiftelsen.

Liamoo från Diggiloo inledde samarbetet genom att besöka barnen under förra veckan. Han hälsade bland annat på i deras musikstudio för att inspirera till lek med musiken som verktyg. Vistelsen innehöll dessutom pratstunder, spel och tipsrunda med alla som hade ork och lust.

– Som relativt nybliven pappa känner jag starkt för både barnen och föräldrarna i en sån här situation. Därför är det härligt att kunna få ge tillbaka med något som dessutom ligger mig varmt om hjärtat, säger Liamoo.

 

Se fler nyheter

2023-08-23

Getinge förlänger sitt huvudpartnerskap med ytterligare två år

Medtech-bolaget Getinge har sedan två år varit partner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Vi är väldigt tacksamma över deras engagemang och ser fram emot kommande år med Getinge...

Läs mer
2023-08-15

Cyklade till Rom – samlade in 204.750 kr

Under sommaren har vi ivrigt följt John Dahlbergs otroliga resa i syfte av att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att sprida kunskap om sin systerdotter Freyas ovanliga hjärnsjukdom....

Läs mer
2023-06-26

Renovering av barnsjukhusets hissar – tack Frölunda HC för insamlingen

Sedan många år tillbaka har Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ett pågående samarbete med stort engagemang. Förra höstens insamling från Frölunda HC har gått till att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev