Tackbrev från Madeleine

Verksamhetsledare Madeleine Wahlberg slutar 25 februari

Tack för dessa 3 fantastiska år!

När barnen hemma frågar mig ”Mamma, vad är det värsta som kan hända dig?” så svarar jag alltid ”Att förlora dig, för du är mitt allt!”. Det finns ingen som man kan älska så som sina barn och man vill skydda dem från allt ont. Att se barn bli sjuka är inte lätt. När jag började arbeta på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ställde jag mig frågan, kommer jag orka?

Men att se den kämparglöd och lekfullhet som sjuka barn visar är mäktigt. Jag tror även att föräldrar till sjuka barn blir mer tacksamma för saker som man annars tar för givet i livet och glömmer att uppskatta. Man fångar dagen på riktigt. Att få ge av sitt engagemang till just dessa kämpar har varit en fantastisk uppgift som jag alltid kommer bära med mig. En insikt om att livet är till låns och man vet aldrig hur länge.  Men också vilken skillnad vissa småsaker kan göra. Det är ju just dessa saker som vi på Insamlingsstiftelsen har i uppgift att hitta finansiering till för att möjliggöra. Saker som skapar glädje och får barnen att glömma att de är sjuka för en stund. Ladda energi för att sedan orka med det där jobbiga igen. Det har varit magiskt att få uppleva i så många olika former genom åren på sjukhuset. Att möjliggöra saker som våra skattepengar inte kan och får finansiera. Få sjukhuset att tänka utanför ramarna och hitta nya vägar framåt. Det har drivit mig och skapat glädje för många.

Att arbeta inom vården var ju något helt nytt för mig när jag började. Trodde aldrig att jag skulle vänja mig vid den intensiva lukten av sjukhus men idag känner jag den inte ens. Det kalla opersonliga har blivit varmt och omtänksamt. Det som fascinerat mig mest är den fantastiska personalen som med så stort engagemang och gigantiska hjärtan hjälper många familjer igenom situationer som ingen någonsin vill vara i och man inte förstår hur man skall kunna ta sig igenom. Under rådande covidpandemi har de flesta svenskar hyllat sjukhuspersonalen som hjältar men föräldrar med barn på Drottning Silvias barnsjukhus har vetat detta långt tidigare. De har sett vilken skillnad personalen gör och med vilket engagemang de genomför sitt arbete. Att får arbeta tillsammans med de som känner barnen bäst och vet vad som behövs och fungerar på sjukhuset har varit fantastiskt roligt och lärorikt. Tack!

Hur kan man då vilja lämna ett så fantastiskt uppdrag? Den frågan ställer jag mig också men jag som nyfiken själ gillar nya utmaningar. Mitt nya uppdrag kommer att bli att utveckla Chalmers E-village och vara verksamhetsledare för Stiftelsen Chalmers Innovation. Få Chalmers att bli ett ledande entreprenöriellt universitet.

Var sak har sin tid och det är viktigt att man hela livet lär sig nya saker. Det berikar på så många olika sätt. Min tid på Barnsjukhuset kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Alla givmilda människor, företag och organisationer som i olika former vill vara med och skapa glädje. Alla kreativa samarbeten som skapats genom åren lämnar jag med varm hand över till min efterträdare. Jag är tacksam över att få möjliggöra för någon annan eldsjäl att uppleva allt som uppdraget innebär. Enorm glädje i kombination med livets skörhet.

Tack för mig och jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att möta er alla på ett eller annat sätt framöver.

Bästa hälsningar,
Madeleine

Se fler nyheter

2024-06-06

Över 400 000 kronor med IFK Göteborg

Den 21 maj spelade IFK Göteborg en match för och tillsammans för Insamlingsstiftelsen. För första gången på 17 år bytte IFK Göteborg sin traditionella matchtröja, denna gång fylld med...

Läs mer
2024-06-03

I de små handlingarna bor den största omtanken

Jennie Persson tröttnade på att pantburkarna hamnade i soptunnan istället för att pantas på sin arbetsplats APM Terminals. Efter drygt ett års insamling av burkar fick hon och hennes...

Läs mer
2024-05-27

Nyrenoverade båtbryggan och badbryggan tack vare Frölunda HC

Under säsongen 23/24 har Frölunda HC samlat in pengar till Insamlingsstiftelsen som har gått till att sätta guldkant på renovering av två avdelningars receptioner. På Barnhjärtcentrum finns nu ”båtbryggan”...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev