Skapa jul för barnen på sjukhuset – tillsammans med podcasten Hunden, Katten, Glassen

För andra året i rad vill Pontus Wernbloom sprida julglädje hos barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. Men i år går han ett steg längre genom att starta en insamling tillsammans med sin podcast ”Hunden, Katten, Glassen”, där målet är att slå förra årets insamling på 1 miljon kronor.

Många barn kan inte fira jul hemma. I stället tillbringar de en stor del av jullovet på Drottning Silvias barnsjukhus. Insamlingsstiftelsen samlar in pengar varje år för att skapa en magisk jul för dessa barn. Någon som engagerat sig extra mycket i arbetet är den tidigare blåvit stjärnan, Pontus Wernbloom, som förra året startade en egen julinsamling.

– Det har varit helt otroligt fint att se hur många som vill vara med och bidra. Jag hoppas att vi i år kan överträffa förra årets insamling på 1 miljoner kronor till Insamlingsstiftelsen på Drottning Silvias barnsjukhus, säger Pontus Wernbloom.

Pontus strävar nu efter att ta insamlingen till nästa nivå för att sprida mer glädje för barn och familjer som vistas på barnsjukhuset. Det nya samarbetet med podcasten ”Hunden, Katten, Glassen”, syftar till att lyfta Insamlingsstiftelsens viktiga arbete och ge möjlighet till alla lyssnare att ge ett bidrag.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för det engagemang som Pontus visar i år igen. Tack vare detta samarbete kan vi ge ännu bättre stöd till barnen och deras familjer. Tillsammans gör vi skillnad, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Bidra till insamlingen genom att skänka en valfri gåva via insamlingen Julinsamling – skapa jul för de som spenderar december på barnsjukhuset 
Swisha till 900 83 43. Märk din gåva med ”Gåva till Insamlingsstiftelsen med HKG”.

Är du ett företag som vill bidra – kontakta oss direkt på lisa@barnsjukhuset.nu

Pontus bidrar dessutom genom att auktionera ut fotbollströjor på Tradera som är signerade av spelare som han har delat planen med under sin imponerade fotbollskarriär.

Tillsammans skapar vi jul för de barn som spenderar december på Sveriges största barnsjukhus.

Se fler nyheter

2024-05-08

Swisha hem ett unikt matchställ med IFK Göteborg

Nu har du möjlighet att vinna otroliga priser i Swishlotteri inför matchen med IFK Göteborg mot Mjällby AIF den 21 maj. Vad sägs matchanvända tröjor av det speciella matchstället,...

Läs mer
2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev