Sällskapsrummet Haj-på-Daj invigt

I entrén på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, finns en populär sällskapsyta som renoverats och fått ett helt nytt utseende. Onsdagen den 20 november invigdes rummet, som fått namnet Haj-på-daj, i sann Göteborgsanda.

Rummet ska vara en plats dit familjerna kan gå och slappna av en stund, till undervattensljud och en storbildsskärm som visar fiskar från Oceanen. Hela rummet anspelar på havet, med blå undervattensväggar och växtlighet som klättrar ner från taket. Filmen på skärmen är inspelad på Universeum, från deras oceanakvarium.

Invigningen inleddes med ett kalas för barnen, som också fokuserade på Barnkonventionens 30-års dag, och sedan anslöt samarbetspartners som varit med och finansierat Haj-på-Daj. Det bjöds på bubblande dryck och Universeums representant, Terese, fanns på plats och berättade om fiskarterna och hajarna på storbildsskärmen. När bandet var klippt och minglet var igång så flyttade kalaset in på lekterapin. Pedagogerna på lekterapin tog med alla besökare på en rundvisning och presenterade flera av Insamlingsstiftelens projekt, efterföljt av en härlig havsinspirerad buffé. Slutligen fick besökarna en guidad tur på det nya Barnsjukhuset som står klart 2021.

Projektet är finansierat av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, med medel från välgörenhetstävlingen Barngolfen, som spelades i juni och inbringade 1,3 miljoner kronor.

– Vi är glada över att ro detta projekt i hamn, med hjälp av de medel vi fick in genom Barngolfen 2019. Rummet är familjeanpassat och är tänkt att skapa en fridfull känsla, samtidigt som barnen kan interagera med vad som händer i hajakvariet på storbildsskärmen. Det blir en spännande och rolig miljö att upptäcka, säger Madeleine Wahlberg, Verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Invigning av rummet Haj på Daj på Barnsjukhuset i Göteborg – Drottning Silvias Barn och ungdomsjukhus.
Det nya rummet stod klart och invigdes den 20 november, 2019.
Terese från Universeum fanns på plats, tillsammans med hajarna, och berättade om Oceanakvariet, som filmen är inspelad från.
Insamlingsstiftelsens samarbetspartners fick en rundvisning på Lekterapin, här i biblioteket där stiftelsen bland annat finansierar det kulturprogram som bibliotekarien Karin sätter ihop varje månad.
Slutligen blev det en guidad tur på nya barnsjukhuset som står klart 2021.

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev