Nytt samarbete med IFK Göteborg

IFK Göteborg tar klivet in som Guldpartner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.
– Vår förening har besökt barnsjukhuset sedan 1982 och det är glädjande att knyta ännu starkare band, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.

I början av april gjorde spelare från IFK Göteborgs dam- och herrlag tillsammans med andra blåvita medarbetare ett av årets viktigaste besök. Den traditionella träffen på Drottning Silvias barnsjukhus skedde för 42:a året i rad.
Spelarna delade ut blåvita gåvor och fick samtidigt umgås med barn och unga som tillsammans med sina familjer helst av allt hade velat vara någon annanstans än just på sjukhuset och just av de anledningarna som gör att de måste vara där.

Nu tar IFK Göteborg klivet in som en av Insamlingsstiftelsens Guldpartners. Det innebär ett fördjupat samarbete där vi löpande kommer att ha fler gemensamma aktiviteter och utbyten med barnen i fokus.

– Det betyder väldigt mycket för oss att få samarbeta med en historisk förening som har ett brett stöd i både Göteborg och runtom i landet. IFK Göteborg har i över 40 år besökt sjukhuset och därför känns det extra kul att de nu vill utöka sitt engagemang för barnen på Sveriges största barnsjukhus, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Insamlingsstiftelsen arbetar för alla barn, oavsett sjukdom, så att de får leka, drömma och skratta. Glömma allt det onda – åtminstone för en liten stund.

Insamlingsstiftelsen samlar in pengar och genom olika samarbeten tillför Stiftelsen saker, miljöer, upplevelser och aktiviteter till barnen, ungdomarna och deras familjer – kort sagt det som behövs när man har drabbats av sjukdom, utöver ordinarie vård och som inte kan finansieras med offentliga medel.

– Insamlingsstiftelsen gör ett fantastiskt arbete och det vill vi i IFK Göteborg vara med och stötta på de sätt vi kan. Barn ska få vara barn – med allt var det innebär – och om vi på något sätt kan göra en dag eller en stund lite lättare i barnens tuffa situation så är det en självklarhet för oss att vara med. Inte minst genom att uppmärksamma arbetet och hjälpa till att få in ännu mer pengar som gör skillnad, säger Håkan Mild.

Läs mer om IFK Göteborg här!
Länk till
ifkgoteborg.se

 

Från vänster: Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen och Elisabeth Anderton, hållbarhetschef på IFK Göteborg

Se fler nyheter

2023-08-23

Getinge förlänger sitt huvudpartnerskap med ytterligare två år

Medtech-bolaget Getinge har sedan två år varit partner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Vi är väldigt tacksamma över deras engagemang och ser fram emot kommande år med Getinge...

Läs mer
2023-08-15

Cyklade till Rom – samlade in 204.750 kr

Under sommaren har vi ivrigt följt John Dahlbergs otroliga resa i syfte av att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att sprida kunskap om sin systerdotter Freyas ovanliga hjärnsjukdom....

Läs mer
2023-06-26

Renovering av barnsjukhusets hissar – tack Frölunda HC för insamlingen

Sedan många år tillbaka har Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ett pågående samarbete med stort engagemang. Förra höstens insamling från Frölunda HC har gått till att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev