Nytt insamlingsrekord på Barngolfen

Nytt insamlingsrekord på Barngolfen – 3,5 miljoner till förvandling av Barnakuten

Barngolfen 2016 nådde sitt bästa insamlingsresultat någonsin, 3,5 miljoner kronor samlades in från företag och sponsorer. Pengar som ska gå till att färdigställa de tolv djungelrummen på Barnakuten.

För elfte året gick Barngolfen av stapeln ute på Hills Golf & Sports Club i Mölndal. I strålande solsken ställde 36 lag upp för att spela för barnen på Drottning Slivias barn- och ungdomssjukhus. Ett arrangemang som är helt beroende av ideella insatser.

– Jag vill återigen tacka alla engagerade och generösa sponsorer samt alla deltagare, volontärer och partners som bidragit till ännu ett rekordresultat! Nu kommer de 55 000 barn med familjer som besöker barnakuten varje år att få en trevligare och mer stimulerande miljö att vistas i. Äntligen kommer vår satsning att göra om akutmottagningen till en djungel bli klar och barnen får möjlighet att slippa tänka på sladdar och mediciner en stund. Glädje läker! säger Tomas Gedda, Fundraising Manager på Drottning Silvias barn- och ungdomsssjukhus.

I årets upplaga deltog golfproffs som Carin Koch, Linda Wessberg och Joel Sjöholm och i varje lag fanns en celebritet. Denna gång deltog  bland annat Lill-Babs, Erik Segerstedt, H.K.H Prinsessan Birgitta och en rad idrottsprofiler så som Anette Norberg och Torbjörn Nilsson som alla ingick i lag tillsammans med sponsrande företag.

Samtidigt på Hills pågick också Golfkalaset – ett arrangemang för barn och familjer från sjukhuset. De hade en glädjefylld dag tillsammans med sina idoler. Dolly Style, Babsan och Isa Tengberg var några av de inbjudna som skapade oförglömliga minnen när de tillsammans lekte golf, fikade och hade roligt. Som avslutning var det Pannkaksbankett på Elite Park Avenue Hotel med underhållning och framträdande av bland annat Lisa Ajax accompanjerad av LongKalsong.

Senare på kvällen hölls den årliga festen på Elite för alla delaktiga i Barngolfen. Här presenterades vinnarna från dagens tävling med lag SEB på första plats. Kvällens auktion med exklusiva objekt hölls av SVT-profilen Jonas Karlsson. Slutligen presenterades det som alla väntat på, dagens insamlingsresultat som i år blev hela 3,5 miljoner kr! Kvällen rundades sedan av med framträdande av DuoJag.

– Det var en helt fantastisk stämning, både under tävlingen och på banketten, det var otroligt glädjefyllt. Ett härligt engagemang från alla som var med och bidrog till denna dag, säger Tomas Gedda.

På vår flickr-sida hittar du fler bilder från Barngolfen och banketten.

Se fler nyheter

2023-05-10

Nytt samarbete med IFK Göteborg

IFK Göteborg tar klivet in som Guldpartner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. – Vår förening har besökt barnsjukhuset sedan 1982 och det är glädjande att knyta ännu starkare...

Läs mer
2023-03-29

Möte mellan Drottning Silvia och miljondonatorn Ruth

Under gårdagen fick vi på Insamlingsstiftelsen, tillsammans med 95-åriga Ruth som förra året skänkte 3,5 miljoner till vår verksamhet, äran att träffa Drottning Silvia som var på besök i...

Läs mer
2023-03-23

Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft – samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev