Nya delen av barnsjukhuset invigd

Nya delen av barnsjukhuset invigd

Fredagen 15 oktober invigdes den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus. H.M. Drottningen var på plats och besökte bland annat lekterapin, där hon träffade patienterna Emil och Aylin, och gick sedan vidare till barnintensiven och Operation 1. På dessa avdelningar tar man hand om Sveriges, ibland Nordens, sjukaste barn och Drottningen fick veta mer om vilken kompetens som finns på avdelningarna.

Sedan deltog Drottningen i invigningen, och höll ett högtidligt tal. Även Ian Milsom, chef för barn- och kvinnosjukvården, samt regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström, höll båda tal. Drottning Silvia knöt sedan samman ett band, som symboliserade gamla och nya delen av barnsjukhuset. Till hjälp hade hon patienterna Emil och Aylin.

För underhållningen stod Victor Leksell och GöteborgsOperans barnkör. En patient på sjukhuset, Siri Alenström hade producerat en låt i lekterapins musikstudio, tillsammans med musikpedagogen, som spelades upp under invigningen.

Det var en fantastisk ceremoni med berörande inslag, vi vill passa på att rikta ett stort tack till Sahlgrenska Universitetssjukhuset som arrangerade invigningen.

Varmaste gratulationer till alla anställda på Drottning Silvias barnsjukhus till era fina lokaler, och också STORT TACK till er för det fantastiska jobb ni gör varje dag!

Om du missade invigningen kan du se den här:
https://www.sahlgrenska.se/…/sjukhus…/nya-barnsjukhuset/

Foto: Ines Sebalj, sjukhusfotograf

H.M Drottning Silvia anländer till Drottning Silvias barnsjukhus.
Drottningen mottages av professor och områdeschef Ian Milsom, samt Ann-Marie Wennberg, SU sjukhusdirektör.
Besök på lekterapin
Besök på lekterapin
Besök på lekterapin
Drottningen besökte några av avdelningarna
Drottningen besökte några av avdelningarna
Drottningen besökte några av avdelningarna
Ian Milsom håller tal
GöteborgsOperans barnkör uppträdde
Victor Leksell uppträdde med sin låt ”Svag”
Drottning Silvia höll tal
Sedan knöts bandet mellan den nya och den gamla delen av sjukhuset
Drottningen och Siri, som producerat en låt i sjukhusets musikstudio, till dagens invigning
Pedagoger från lekterapin pratar med Siri
Clownerna var också på plats

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev