Känslostorm när Hilma hyllas på isen

Frölunda HC:s välgörenhetsmatch för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus den 25 november blev en känslosam stund för alla närvarande. Tillsammans med våra partners, såg vi när 8-åriga Hilma, gick ut på isen efter en tids behandling på Drottning Silvias barnsjukhus. Matchen lyckades även samla in pengar till förmån för Insamlingsstiftelsen.

Det var ett fullsatt Skandinavium i Göteborg när Frölunda spelade i specialdesignade tröjor mot Timrå. Matchtröjorna, designade i samarbete med Hellström Street Art, bar inte bara lagets färger utan även budskapet om glädje, kärlek och hopp.

Innan matchen fick barnen på barnsjukhuset en oförglömlig upplevelse, tack vare de generösa biljetterna skänkta av Frölunda HC. Men det var inte bara barnen som fick ta del av detta ögonblick – hela arenan delade glädjen och stödet.

Särskilt rörande var när Hilma, som tidigare spelat in en låt på musikstudion under sin tid på barnsjukhuset, steg ut på isen. Trots att Hilma inte kunde vara med förra året när låten spelades i arenan, fick hon i år känna kärleken från hela publiken. Max Friberg, stjärnspelare för Frölunda HC, överlämnade personligen en av matchtröjorna till Hilma.

”Vi är stolta över att vara en del av detta fantastiska samarbete som sträcker sig bortom isen. Att se barnens glädje och entusiasm under matchen är en påminnelse om varför vi engagerar oss i detta välgörenhetsarbete. Att Hilma kunde vara med oss på isen och uppleva stödet från hela arenan var helt magiskt,” säger Max Friberg.

Efter matchen auktionerades tröjorna ut, och intäkterna kommer gå till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus för att skapa mer glädje och stöd för barnen. Den totala summan kommer presenteras inom kort.

Samarbetet mellan Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus är ett långsiktigt åtagande för att göra en verklig skillnad i barnens liv. Genom kampanjen ”Frölunda HC <3 Barnsjukhuset” fortsätter de att visa att gemenskap och engagemang kan skapa ljusglimtar i svåra tider.

Se fler nyheter

2024-06-06

Över 400 000 kronor med IFK Göteborg

Den 21 maj spelade IFK Göteborg en match för och tillsammans för Insamlingsstiftelsen. För första gången på 17 år bytte IFK Göteborg sin traditionella matchtröja, denna gång fylld med...

Läs mer
2024-06-03

I de små handlingarna bor den största omtanken

Jennie Persson tröttnade på att pantburkarna hamnade i soptunnan istället för att pantas på sin arbetsplats APM Terminals. Efter drygt ett års insamling av burkar fick hon och hennes...

Läs mer
2024-05-27

Nyrenoverade båtbryggan och badbryggan tack vare Frölunda HC

Under säsongen 23/24 har Frölunda HC samlat in pengar till Insamlingsstiftelsen som har gått till att sätta guldkant på renovering av två avdelningars receptioner. På Barnhjärtcentrum finns nu ”båtbryggan”...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev