Insamlingsgalan “Glädje läker” skjuts på framtiden

Insamlingsgalan Glädje läker den 12 maj, till stöd för barn och unga på Drottning Silvias barnsjukhus, ställs in på grund av situationen i världen.
– Vi hoppas att vi kan få uppleva galan längre fram, när vår omvärld är mer stabil. Vi planerar också för att ändå genomföra ett event för barnen på barnsjukhuset i maj, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus arbetar med att skapa glädje bland barn och unga som kämpar på Sveriges största barnsjukhus. När barn och unga drabbas av sjukdom behövs miljöer, upplevelser och aktiviteter som uppmuntrar till lek och skratt. Därför samlar stiftelsen in medel till insatser som kompletterar sjukhusets ordinarie vård. Musikstudio, sjukhusclowner, akvarier, syskonstödjare och läkande trädgårdar är några exempel.

Galan Glädje läker, som är ett unikt samarbete mellan Insamlingsstiftelsen och GöteborgsOperan, skulle från början ha genomförts i samband med nyinvigningen av Drottning Silvias barnsjukhus förra året. Den gången satte pandemin stopp för planerna. När galan nu planerats in till den 12 maj var artistuppbådet massivt: Albin Lee Meldau , Moonica Mac, husets prisade operasolister, musikalartister, GöteborgsOperans barnkör, ungdomskörer, operakör och orkester. Allt under ledning av den folkkära duon Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström, tillsammans med barnprogramledaren Ida On.

Men dessvärre blir galan inte av nu heller. Sedan arbetet inleddes har hela vår omvärld hamnat i en helt ny situation. Efter två år av pandemi utspelas ett krig i Europa. Just nu är det andra viktiga frågor som dominerar och engagerar i vårt samhälle.

– Det är oerhört tråkigt att behöva meddela att vi ställer in galan den 12 maj. Många har lagt ner ett stort arbete och vi är väldigt tacksamma för det. Vi vet att familjer som kämpar med sjukdom värdesätter vårt arbete och är därför glada över att allt stöd vi får. Vi möter ett stort engagemang för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus och hoppas kunna genomföra en fantastisk musikkväll längre fram, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Samtliga biljettköpare kontaktas och får pengarna tillbaka.

Se fler nyheter

2023-02-02

”Barngolfen – Slå ett slag för glädjen” den 4 september 2023

Barngolfen – Slå ett slag för glädjen, den 4 september på Sankt Jörgen Park. I sensommar är det äntligen dags för vårt största insamlingsevenemang för barnen på Drottning Silvias...

Läs mer
2023-01-25

Wernblooms insamling nådde en miljon kronor

Vi har ett resultat… Efter två månaders intensivt arbete har Pontus Wernblooms insamling nått sitt slut och fått ett resultat. Tillsammans har vi lyckats samla in EN MILJON KRONOR...

Läs mer
2022-11-11

Pontus Wernbloom startar insamling för barnen

Alla kan göra något – och för Pontus Wernbloom var det att ta initiativet till att skapa en insamling för barnsjukhuset. – Julen är en högtid som man kanske...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev