Insamlingsgalan “Glädje läker” skjuts på framtiden

Insamlingsgalan Glädje läker den 12 maj, till stöd för barn och unga på Drottning Silvias barnsjukhus, ställs in på grund av situationen i världen.
– Vi hoppas att vi kan få uppleva galan längre fram, när vår omvärld är mer stabil. Vi planerar också för att ändå genomföra ett event för barnen på barnsjukhuset i maj, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus arbetar med att skapa glädje bland barn och unga som kämpar på Sveriges största barnsjukhus. När barn och unga drabbas av sjukdom behövs miljöer, upplevelser och aktiviteter som uppmuntrar till lek och skratt. Därför samlar stiftelsen in medel till insatser som kompletterar sjukhusets ordinarie vård. Musikstudio, sjukhusclowner, akvarier, syskonstödjare och läkande trädgårdar är några exempel.

Galan Glädje läker, som är ett unikt samarbete mellan Insamlingsstiftelsen och GöteborgsOperan, skulle från början ha genomförts i samband med nyinvigningen av Drottning Silvias barnsjukhus förra året. Den gången satte pandemin stopp för planerna. När galan nu planerats in till den 12 maj var artistuppbådet massivt: Albin Lee Meldau , Moonica Mac, husets prisade operasolister, musikalartister, GöteborgsOperans barnkör, ungdomskörer, operakör och orkester. Allt under ledning av den folkkära duon Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström, tillsammans med barnprogramledaren Ida On.

Men dessvärre blir galan inte av nu heller. Sedan arbetet inleddes har hela vår omvärld hamnat i en helt ny situation. Efter två år av pandemi utspelas ett krig i Europa. Just nu är det andra viktiga frågor som dominerar och engagerar i vårt samhälle.

– Det är oerhört tråkigt att behöva meddela att vi ställer in galan den 12 maj. Många har lagt ner ett stort arbete och vi är väldigt tacksamma för det. Vi vet att familjer som kämpar med sjukdom värdesätter vårt arbete och är därför glada över att allt stöd vi får. Vi möter ett stort engagemang för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus och hoppas kunna genomföra en fantastisk musikkväll längre fram, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Samtliga biljettköpare kontaktas och får pengarna tillbaka.

Se fler nyheter

2023-05-10

Nytt samarbete med IFK Göteborg

IFK Göteborg tar klivet in som Guldpartner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. – Vår förening har besökt barnsjukhuset sedan 1982 och det är glädjande att knyta ännu starkare...

Läs mer
2023-03-29

Möte mellan Drottning Silvia och miljondonatorn Ruth

Under gårdagen fick vi på Insamlingsstiftelsen, tillsammans med 95-åriga Ruth som förra året skänkte 3,5 miljoner till vår verksamhet, äran att träffa Drottning Silvia som var på besök i...

Läs mer
2023-03-23

Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft – samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev