Inför invigning nya barnsjukhuset

Inför invigning av nya barnsjukhuset

Fredagen den 15/10 invigs den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus – som nu är Europas modernaste barnsjukhus. Vem som helst kan delta, genom en digital ceremoni.

H.M. Drottning Silvia kommer vara på plats och hålla tal under ceremonin, och professor Ian Milsom är konferencier. På scen kommer vi få se Victor Leksell och GöteborgsOperans barnkör, bland annat.

Den nya delen av barnsjukhuset gör att invånarna i Göteborg, Västra Götaland och Sverige får tillgång till ett barnsjukhus anpassat för framtidens högspecialiserade barnsjukvård – och barnen själva har fått vara med och påverka utformningen, vilket är tydligt på flera ställen i sjukhuset.

Det blir ett härligt digitalt kalas, och länk till livesändningen kommer publiceras på sahlgrenska.se samt i våra kanaler. Invigningen startar 11:40 – vi ses där, välkomna!

”Ljusgården” i nya barnsjukhuset är en allmän yta för den som vill sitta ner en stund, träffa familjen utanför vårdrummet eller bara vara en stund. I rummet slingrar sig ett konstverk, en bollbana, där barnen själva kan skjutsa iväg en boll som sedan tar sig genom hela banan under ca en kvart. Ljusinsläppet i salen skapar en behaglig atmosfär. På plan fem kan man se balkongerna till de vårdrum där familjerna bor över längre perioder.

Foto: Glenn T Unger

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev