IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och matchen spelas i en unik matchtröja.

– Bandet mellan IFK Göteborg och barnsjukhuset har funnits sedan föreningens första besök på sjukhuset 1982. Vi i Blåvitt har träffat barn och ungdomar med anhöriga som helst av allt hade velat vara någon annanstans än på sjukhuset. 2023 fördjupade vi samarbetet och blev partners till varandra. Att spela en match för – och tillsammans med – Insamlingsstiftelsen är ett stort steg, som i Blåvitts fall är historiskt. Det är vid ytterst få tillfällen som vi har tillägnat en hel match och evenemanget till en organisation på detta sätt, säger Josefine van Ginhoven, projektsansvarig för samarbetet hos IFK Göteborg.

– Vi ser fram emot matchen den 21 maj och att få se hur alla insatser vi gör tillsammans kommer att skapa glädje för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. Det är fint att se hur IFK Göteborg uppmärksammar vårt viktiga arbete samt att de tillsammans med sina supportrar drar in pengar till vår verksamhet. Att de precis som vi tror på att glädje läker gör att vi tillsammans kan skapa skillnad för de barn som behöver det mest, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Ju närmare vi kommer matchen blir det fler nyheter, inte minst matchtröjan som kommer att sticka ut och som har tydlig koppling till samarbetet.

– Alla våra supportrar kommer att kunna var en del av detta, antingen genom att delta i olika aktiviteter inför matchen eller om de lyckas få tag på biljetter. Biljettsläppet är 28 mars och som vanligt numera vet vi att det blir ett stort tryck på de blåvita platserna, säger Josefine van Ginhoven.

Läs mer här: https://ifkgoteborg.se/nyheter/nyheter/2024/vi-spelar-tillsammans-med-insamlingsstiftelsen/ 

Besök IFK Göteborgs hemsida här: https://ifkgoteborg.se/

Se fler nyheter

2024-06-06

Över 400 000 kronor med IFK Göteborg

Den 21 maj spelade IFK Göteborg en match för och tillsammans för Insamlingsstiftelsen. För första gången på 17 år bytte IFK Göteborg sin traditionella matchtröja, denna gång fylld med...

Läs mer
2024-06-03

I de små handlingarna bor den största omtanken

Jennie Persson tröttnade på att pantburkarna hamnade i soptunnan istället för att pantas på sin arbetsplats APM Terminals. Efter drygt ett års insamling av burkar fick hon och hennes...

Läs mer
2024-05-27

Nyrenoverade båtbryggan och badbryggan tack vare Frölunda HC

Under säsongen 23/24 har Frölunda HC samlat in pengar till Insamlingsstiftelsen som har gått till att sätta guldkant på renovering av två avdelningars receptioner. På Barnhjärtcentrum finns nu ”båtbryggan”...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev