IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och matchen spelas i en unik matchtröja.

– Bandet mellan IFK Göteborg och barnsjukhuset har funnits sedan föreningens första besök på sjukhuset 1982. Vi i Blåvitt har träffat barn och ungdomar med anhöriga som helst av allt hade velat vara någon annanstans än på sjukhuset. 2023 fördjupade vi samarbetet och blev partners till varandra. Att spela en match för – och tillsammans med – Insamlingsstiftelsen är ett stort steg, som i Blåvitts fall är historiskt. Det är vid ytterst få tillfällen som vi har tillägnat en hel match och evenemanget till en organisation på detta sätt, säger Josefine van Ginhoven, projektsansvarig för samarbetet hos IFK Göteborg.

– Vi ser fram emot matchen den 21 maj och att få se hur alla insatser vi gör tillsammans kommer att skapa glädje för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. Det är fint att se hur IFK Göteborg uppmärksammar vårt viktiga arbete samt att de tillsammans med sina supportrar drar in pengar till vår verksamhet. Att de precis som vi tror på att glädje läker gör att vi tillsammans kan skapa skillnad för de barn som behöver det mest, säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Ju närmare vi kommer matchen blir det fler nyheter, inte minst matchtröjan som kommer att sticka ut och som har tydlig koppling till samarbetet.

– Alla våra supportrar kommer att kunna var en del av detta, antingen genom att delta i olika aktiviteter inför matchen eller om de lyckas få tag på biljetter. Biljettsläppet är 28 mars och som vanligt numera vet vi att det blir ett stort tryck på de blåvita platserna, säger Josefine van Ginhoven.

 

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev