Barngolfen 2019

Måndagen 3 juni spelades Barngolfen, vårt största insamlingsevent och Sveriges största välgörenhetstävling inom golf. Det blev en dag fylld av glädje, skratt och hejarop!

Evenemanget, som genomförs till förmån för barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, lyckades samla in drygt 1,3 miljoner kronor som kommer gå till olika insatser och projekt på sjukhuset.

Dagen bjöd på mycket sol och skapade bra förutsättningar för de deltagande golfspelarna. Lagen bestod av företagsrepresentanter, kända profiler och golfproffs.

Ernst Rosén tog hem förstaplatsen i år, och lyckan var stor. I laget spelade sportjournalisten Karin Frick, golfproffset Johan Edfors, samt Johan Rosén, Reine Rosén och Christer Kullberg, från Ernst Rosén. På andra plats kom IUS Innovation, med Joel Sjöholm och Viktor Åkerblom i spetsen.

I samband med evenemanget arrangeras också Barnens Golfkalas, dit barnsjukhusets inskrivna barn med familjer är välkomna. Kalaset präglades av roliga utomhusaktiviteter och tävlingar, men för många av barnen var mötet med Ida LaFontaine och Hanna Ferm det allra roligaste. På eftermiddagen flyttade kalaset in i klubbhuset, där clowner och trollkarl bjöd på show, och Ida LaFontaine uppträdde med sång, till barnens förtjusning. Barnen fick även ta en åktur med stinsen-tåget längs med golfbanan och ta del av tävlingen på det sättet, vilket var populärt då de kunde följa kändisarna på nära håll.

Som tidigare år fick evenemanget enorm uppbackning och kunde genomföras med hjälp av volontärer, både från sjukhuset och medlemmar i Kungsbacka Golfklubb, samt andra externa resurser. Insamlingsstiftelsen vill rikta ett stort och varmt tack till alla som engagerat sig i årets Barngolfen eller på andra sätt stödjer vår insamling.

Bakgrundsfakta om Barngolfen – golftävlingen som gör skillnad

  • Barngolfen har spelats sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Sedan start har man samlat in ca 18 miljoner kronor.
  • Barngolfens huvudsponsor 2019: Ernst Rosén AB 
  • Tävlingen arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
  • 2019 spelades Barngolfen på Kungsbacka Golfklubb.
  • Årets vinnare: Ernst Rosén
  • 27 spelande lag

Se fler nyheter

2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer
2024-02-26

Hoppfull helg på Gothenburg Horse Show

En rolig hästtävling har nått sitt slut, och vi är glada att ha varit en del av fem fantastiska dagar fyllda av glädje gemenskap och tävlingar i världsklass. I...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev