Barngolfen 2019

Måndagen 3 juni spelades Barngolfen, vårt största insamlingsevent och Sveriges största välgörenhetstävling inom golf. Det blev en dag fylld av glädje, skratt och hejarop!

Evenemanget, som genomförs till förmån för barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, lyckades samla in drygt 1,3 miljoner kronor som kommer gå till olika insatser och projekt på sjukhuset.

Dagen bjöd på mycket sol och skapade bra förutsättningar för de deltagande golfspelarna. Lagen bestod av företagsrepresentanter, kända profiler och golfproffs.

Ernst Rosén tog hem förstaplatsen i år, och lyckan var stor. I laget spelade sportjournalisten Karin Frick, golfproffset Johan Edfors, samt Johan Rosén, Reine Rosén och Christer Kullberg, från Ernst Rosén. På andra plats kom IUS Innovation, med Joel Sjöholm och Viktor Åkerblom i spetsen.

I samband med evenemanget arrangeras också Barnens Golfkalas, dit barnsjukhusets inskrivna barn med familjer är välkomna. Kalaset präglades av roliga utomhusaktiviteter och tävlingar, men för många av barnen var mötet med Ida LaFontaine och Hanna Ferm det allra roligaste. På eftermiddagen flyttade kalaset in i klubbhuset, där clowner och trollkarl bjöd på show, och Ida LaFontaine uppträdde med sång, till barnens förtjusning. Barnen fick även ta en åktur med stinsen-tåget längs med golfbanan och ta del av tävlingen på det sättet, vilket var populärt då de kunde följa kändisarna på nära håll.

Som tidigare år fick evenemanget enorm uppbackning och kunde genomföras med hjälp av volontärer, både från sjukhuset och medlemmar i Kungsbacka Golfklubb, samt andra externa resurser. Insamlingsstiftelsen vill rikta ett stort och varmt tack till alla som engagerat sig i årets Barngolfen eller på andra sätt stödjer vår insamling.

Bakgrundsfakta om Barngolfen – golftävlingen som gör skillnad

  • Barngolfen har spelats sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Sedan start har man samlat in ca 18 miljoner kronor.
  • Barngolfens huvudsponsor 2019: Ernst Rosén AB 
  • Tävlingen arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
  • 2019 spelades Barngolfen på Kungsbacka Golfklubb.
  • Årets vinnare: Ernst Rosén
  • 27 spelande lag

Se fler nyheter

2023-08-23

Getinge förlänger sitt huvudpartnerskap med ytterligare två år

Medtech-bolaget Getinge har sedan två år varit partner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Vi är väldigt tacksamma över deras engagemang och ser fram emot kommande år med Getinge...

Läs mer
2023-08-15

Cyklade till Rom – samlade in 204.750 kr

Under sommaren har vi ivrigt följt John Dahlbergs otroliga resa i syfte av att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att sprida kunskap om sin systerdotter Freyas ovanliga hjärnsjukdom....

Läs mer
2023-06-26

Renovering av barnsjukhusets hissar – tack Frölunda HC för insamlingen

Sedan många år tillbaka har Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ett pågående samarbete med stort engagemang. Förra höstens insamling från Frölunda HC har gått till att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev