Frölunda skapar en juligare jul

Frölunda skapar en juligare jul

Idag lanseras en ny insamlingskampanj, tillsammans med Frölunda HC, där julen står i fokus. Samtliga spelare i Frölunda HC har startat upp varsin insamling för att bidra med julstämning på Drottning Silvias barnsjukhus. Målsättningen med insamlingarna är att kunna pynta offentliga ytor och se till att julstämningen sprids i hela barnsjukhuset – helt enkelt en juligare jul.

Kampanjen avslutas den 11 december med en välgörenhetsmatch där Frölunda HC möter Brynäs i Scandinavium. Matchen spelar Frölundas spelare i matchtröjor som designats av inneliggande barn på Drottning Silvias barnsjukhus – tröjor som sedan auktioneras ut. Inför och under matchen kommer flertalet initiativ göras för Insamlingsstiftelsen; möjlighet att runda upp sitt biljettköp, så kallade swish-bössor kommer finnas på arenan, och flertalet barn har fått biljetter till matchen. Dessutom kommer en av läktarna vara uppbokad för vårdpersonalen på Drottning Silvias barnsjukhus. Verksamhetsansvarig för Insamlingsstiftelsen Lisa Tisell, som tillträdde tidigare i vår, kommer vara på plats.

– Initiativen som Frölunda HC gör för vår Insamlingsstiftelse är helt fantastiska. Klubben är en ledstjärna i hur man som organisation bör arbeta med socialt ansvar, och sätter ett fint exempel för hur andra företag kan engagera sig. Vi ser verkligen fram emot att skapa jul på barnsjukhuset tillsammans med Frölunda, säger Lisa Tisell.

Frölunda HC har historik med Insamlingsstiftelsen, senast 2020 lanserades kampanjen ”Har du rum för en tjuga?” där 20 vårdrum fick en makeover, och varje år inför jul får barnen besök av A-laget som har med sig julklappar – så även i år.

– Förra året beslutade vi att fokusera på en enda välgörenhetsorganisation, och är nöjda med hur samarbetet tillsammans med Insamlingsstiftelsen ser ut idag. Om vi som klubb kan hjälpa till att sprida julstämning på barnsjukhuset så är det självklart att vi är med. Speciellt när det är en tradition som spelarna på eget initiativ drog igång för 12 år sedan, säger Christian Lechtaler, klubbdirektör för Frölunda HC.


Många av familjerna som är inskrivna på sjukhuset spenderar sin vardag där, året om, och vissa stannar även kvar över jul. Kampanjen syftar till att skapa julstämning hela december månad, intäkterna kommer även finansiera Insamlingsstiftelsens övriga arbete med att skapa glädje på barnsjukhuset.

Som privatperson kan man bidra genom att skänka pengar till sin favoritspelares insamling, men det finns också möjlighet att starta en egen insamling och på så sätt tävla mot spelarna.


Mer om Frölunda Hockeyklubb på www.frolundahockey.com
Mer om insamlingarna på https://insamling.barnsjukhuset.nu/en/projects/frolunda

Se fler nyheter

2023-08-23

Getinge förlänger sitt huvudpartnerskap med ytterligare två år

Medtech-bolaget Getinge har sedan två år varit partner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Vi är väldigt tacksamma över deras engagemang och ser fram emot kommande år med Getinge...

Läs mer
2023-08-15

Cyklade till Rom – samlade in 204.750 kr

Under sommaren har vi ivrigt följt John Dahlbergs otroliga resa i syfte av att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att sprida kunskap om sin systerdotter Freyas ovanliga hjärnsjukdom....

Läs mer
2023-06-26

Renovering av barnsjukhusets hissar – tack Frölunda HC för insamlingen

Sedan många år tillbaka har Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ett pågående samarbete med stort engagemang. Förra höstens insamling från Frölunda HC har gått till att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev