Frölunda överlämnar 400 000 kronor

På bilden utanför den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus syns Frölundas ordförande Mats Grauer, Sofia Månsson, enhetschef för lekterapin och biblioteket samt professor Ian Milsom, ledamot i Insamlingsstiftelsens styrelse samt områdeschef för barnsjukhuset.

I början av 2020 inleddes ett större samarbete mellan Insamlingsstiftelsen och hockeyklubben Frölunda HC. Kampanjen ”Har du rum för en tjuga?” innebar att Frölunda HC, under 2020, lanserade möjligheten att runda upp beloppet vid biljettköp för att inbringa medel till 20 nya behandlingsrum på nya Barnsjukhuset. Man arrangerade även en välgörenhetsmatch där man spelade i tröjor designade av barnen på sjukhuset.

Som många andra har Frölunda drabbats hårt av pandemin med inställda matcher och publikbortfall. Trots detta har man alltså ändå lyckats att få ihop över 400 000 kr till Barnsjukhuset genom att snabbt ställa om och tänka nytt. Vi är oerhört tacksamma för att man under dessa tider fortsatt att kämpa för glädjen till barnen på sjukhuset. Tack Frölunda!

De 20 nya behandlingsrummen byggs i det nya Barnsjukhuset, som står klart för första patient i mars 2021. Koncept och inredning bestäms av byggprojektets arkitektbyrå tillsammans med sjukhusets personal.

Frölunda HC har sedan tidigare engagerat sig i satsningar för barn och ungdomar, och bland annat ägnat sitt CSR arbete åt att skapa en meningsfull fritid för den unga målgruppen, med stort fokus på gemenskap. I punktinsatser på sjukhuset har bland annat A-laget köpt julklappar och kommit på besök för att leka med barnen.

Mer om Frölunda Hockeyklubb på Frölunda HC (frolundahockey.com)

Se fler nyheter

2024-02-26

Hoppfull helg på Gothenburg Horse Show

En rolig hästtävling har nått sitt slut, och vi är glada att ha varit en del av fem fantastiska dagar fyllda av glädje gemenskap och tävlingar i världsklass. I...

Läs mer
2024-02-06

Barngolfen är tillbaka den 2 september 2024

  Insamlingsstiftelsen kan stolt presentera att evenemanget arrangeras på Sankt Jörgen Park tillsammans med Hansen eventbyrå. Ni har möjlighet att vara med denna dag, vare sig ni spelar golf...

Läs mer
2024-02-01

Bli månadsgivare och få en gratis tygpåse

Alla som blir månadsgivare under februari månad får en av vår fina tygpåse i bomull. Följ länken för att registrera dig https://www.gladjelaker.se/produkt/bli-manadsgivare/ Som månadsgivare till Insamlingsstiftelsen bidrar du till...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev