Frölunda överlämnar 400 000 kronor

På bilden utanför den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus syns Frölundas ordförande Mats Grauer, Sofia Månsson, enhetschef för lekterapin och biblioteket samt professor Ian Milsom, ledamot i Insamlingsstiftelsens styrelse samt områdeschef för barnsjukhuset.

I början av 2020 inleddes ett större samarbete mellan Insamlingsstiftelsen och hockeyklubben Frölunda HC. Kampanjen ”Har du rum för en tjuga?” innebar att Frölunda HC, under 2020, lanserade möjligheten att runda upp beloppet vid biljettköp för att inbringa medel till 20 nya behandlingsrum på nya Barnsjukhuset. Man arrangerade även en välgörenhetsmatch där man spelade i tröjor designade av barnen på sjukhuset.

Som många andra har Frölunda drabbats hårt av pandemin med inställda matcher och publikbortfall. Trots detta har man alltså ändå lyckats att få ihop över 400 000 kr till Barnsjukhuset genom att snabbt ställa om och tänka nytt. Vi är oerhört tacksamma för att man under dessa tider fortsatt att kämpa för glädjen till barnen på sjukhuset. Tack Frölunda!

De 20 nya behandlingsrummen byggs i det nya Barnsjukhuset, som står klart för första patient i mars 2021. Koncept och inredning bestäms av byggprojektets arkitektbyrå tillsammans med sjukhusets personal.

Frölunda HC har sedan tidigare engagerat sig i satsningar för barn och ungdomar, och bland annat ägnat sitt CSR arbete åt att skapa en meningsfull fritid för den unga målgruppen, med stort fokus på gemenskap. I punktinsatser på sjukhuset har bland annat A-laget köpt julklappar och kommit på besök för att leka med barnen.

Mer om Frölunda Hockeyklubb på Frölunda HC (frolundahockey.com)

Se fler nyheter

2023-02-02

”Barngolfen – Slå ett slag för glädjen” den 4 september 2023

Barngolfen – Slå ett slag för glädjen, den 4 september på Sankt Jörgen Park. I sensommar är det äntligen dags för vårt största insamlingsevenemang för barnen på Drottning Silvias...

Läs mer
2023-01-25

Wernblooms insamling nådde en miljon kronor

Vi har ett resultat… Efter två månaders intensivt arbete har Pontus Wernblooms insamling nått sitt slut och fått ett resultat. Tillsammans har vi lyckats samla in EN MILJON KRONOR...

Läs mer
2022-11-11

Pontus Wernbloom startar insamling för barnen

Alla kan göra något – och för Pontus Wernbloom var det att ta initiativet till att skapa en insamling för barnsjukhuset. – Julen är en högtid som man kanske...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev