Fler familjer får en fristad på Ronald McDonald hus

Fler familjer får en fristad på Ronald McDonald hus

Det är lättare att bli frisk när man får ha familjen nära. Det är idén bakom verksamheten som låter svårt sjuka barn och deras familjer bo tillsammans i en hemlik miljö under en svår tid. Men behovet är stort och i tisdags togs första spadtaget för en utbyggnad på ytterligare 13 rum i Göteborg med sikte på invigning inom ett år.

Första spadtaget för de små.

– Vi tar idag emot 600 familjer årligen och när detta nu tar fart kan vi ta emot ytterligare 250 familjer varje år, det är verkligen positivt säger Anna-Karin Norrman, verksamhetschef för Ronald McDonald-huset i Göteborg.

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus remitteras sjuka barn från hela landet. När det är långt till hemmet och sjukhusvistelserna sträcker sig över flera dagar, veckor eller månader erbjuds möjligheten för familjen att leva tillsammans i en miljö som så långt som möjligt liknar ett riktigt hem.

– Vi erbjuder en lugn, trygg och hemlik miljö mellan behandlingstillfällena där familjer kan umgås och laga mat tillsammans, där barnen kan busa och leka i lekrummet och där familjer kan hitta stöd hos varandra och prata med andra i samma situation, säger Anna-Karin.

Under en högtidlig ceremoni i barnens tecken sattes spadarna symboliskt i marken. En av dem som möjliggjort utbyggnaden är ambassadören och hockeystjärnan Henrik Lundqvist som engagerar sig i välgörenhet. Han berättar att Göteborg har betytt mycket för honom och att han därför gärna vill visa sitt stöd i projektet. Med under dagen var också Frölunda representerat med bland andra tvillingbrodern Joel Lundqvist, FCH-kaptenen. De fick förstås avsluta dagens festligheter genom att skriva fotografer till både gamla och unga.

Se fler nyheter

2023-02-02

”Barngolfen – Slå ett slag för glädjen” den 4 september 2023

Barngolfen – Slå ett slag för glädjen, den 4 september på Sankt Jörgen Park. I sensommar är det äntligen dags för vårt största insamlingsevenemang för barnen på Drottning Silvias...

Läs mer
2023-01-25

Wernblooms insamling nådde en miljon kronor

Vi har ett resultat… Efter två månaders intensivt arbete har Pontus Wernblooms insamling nått sitt slut och fått ett resultat. Tillsammans har vi lyckats samla in EN MILJON KRONOR...

Läs mer
2022-11-11

Pontus Wernbloom startar insamling för barnen

Alla kan göra något – och för Pontus Wernbloom var det att ta initiativet till att skapa en insamling för barnsjukhuset. – Julen är en högtid som man kanske...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev