Fler familjer får en fristad på Ronald McDonald hus

Fler familjer får en fristad på Ronald McDonald hus

Det är lättare att bli frisk när man får ha familjen nära. Det är idén bakom verksamheten som låter svårt sjuka barn och deras familjer bo tillsammans i en hemlik miljö under en svår tid. Men behovet är stort och i tisdags togs första spadtaget för en utbyggnad på ytterligare 13 rum i Göteborg med sikte på invigning inom ett år.

Första spadtaget för de små.

– Vi tar idag emot 600 familjer årligen och när detta nu tar fart kan vi ta emot ytterligare 250 familjer varje år, det är verkligen positivt säger Anna-Karin Norrman, verksamhetschef för Ronald McDonald-huset i Göteborg.

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus remitteras sjuka barn från hela landet. När det är långt till hemmet och sjukhusvistelserna sträcker sig över flera dagar, veckor eller månader erbjuds möjligheten för familjen att leva tillsammans i en miljö som så långt som möjligt liknar ett riktigt hem.

– Vi erbjuder en lugn, trygg och hemlik miljö mellan behandlingstillfällena där familjer kan umgås och laga mat tillsammans, där barnen kan busa och leka i lekrummet och där familjer kan hitta stöd hos varandra och prata med andra i samma situation, säger Anna-Karin.

Under en högtidlig ceremoni i barnens tecken sattes spadarna symboliskt i marken. En av dem som möjliggjort utbyggnaden är ambassadören och hockeystjärnan Henrik Lundqvist som engagerar sig i välgörenhet. Han berättar att Göteborg har betytt mycket för honom och att han därför gärna vill visa sitt stöd i projektet. Med under dagen var också Frölunda representerat med bland andra tvillingbrodern Joel Lundqvist, FCH-kaptenen. De fick förstås avsluta dagens festligheter genom att skriva fotografer till både gamla och unga.

Se fler nyheter

2023-05-10

Nytt samarbete med IFK Göteborg

IFK Göteborg tar klivet in som Guldpartner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. – Vår förening har besökt barnsjukhuset sedan 1982 och det är glädjande att knyta ännu starkare...

Läs mer
2023-03-29

Möte mellan Drottning Silvia och miljondonatorn Ruth

Under gårdagen fick vi på Insamlingsstiftelsen, tillsammans med 95-åriga Ruth som förra året skänkte 3,5 miljoner till vår verksamhet, äran att träffa Drottning Silvia som var på besök i...

Läs mer
2023-03-23

Tillsammans med Diggiloo samarbetar vi under parollen “Glädje byggs av musik”

Vi på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har inlett ett samarbete med Diggiloo i syfte att sprida glädje genom musikens kraft – samt skapa minnesvärda stunder för barn och deras...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev