Fler familjer får en fristad på Ronald McDonald hus

Fler familjer får en fristad på Ronald McDonald hus

Det är lättare att bli frisk när man får ha familjen nära. Det är idén bakom verksamheten som låter svårt sjuka barn och deras familjer bo tillsammans i en hemlik miljö under en svår tid. Men behovet är stort och i tisdags togs första spadtaget för en utbyggnad på ytterligare 13 rum i Göteborg med sikte på invigning inom ett år.

Första spadtaget för de små.

– Vi tar idag emot 600 familjer årligen och när detta nu tar fart kan vi ta emot ytterligare 250 familjer varje år, det är verkligen positivt säger Anna-Karin Norrman, verksamhetschef för Ronald McDonald-huset i Göteborg.

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus remitteras sjuka barn från hela landet. När det är långt till hemmet och sjukhusvistelserna sträcker sig över flera dagar, veckor eller månader erbjuds möjligheten för familjen att leva tillsammans i en miljö som så långt som möjligt liknar ett riktigt hem.

– Vi erbjuder en lugn, trygg och hemlik miljö mellan behandlingstillfällena där familjer kan umgås och laga mat tillsammans, där barnen kan busa och leka i lekrummet och där familjer kan hitta stöd hos varandra och prata med andra i samma situation, säger Anna-Karin.

Under en högtidlig ceremoni i barnens tecken sattes spadarna symboliskt i marken. En av dem som möjliggjort utbyggnaden är ambassadören och hockeystjärnan Henrik Lundqvist som engagerar sig i välgörenhet. Han berättar att Göteborg har betytt mycket för honom och att han därför gärna vill visa sitt stöd i projektet. Med under dagen var också Frölunda representerat med bland andra tvillingbrodern Joel Lundqvist, FCH-kaptenen. De fick förstås avsluta dagens festligheter genom att skriva fotografer till både gamla och unga.

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev