Fin start för insamlingsstiftelsen 2017

Fin start för insamlingsstiftelsen 2017

Flera större samarbeten och privata initiativ har gett en bra start på året för insamlingsstiftelsen. Insatser som når en bred målgrupp på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus har beviljats finansiering av styrelsen. I dagarna står ett projekt som pågått under flera år med hjälp av företag och privata donationer klart – 13 behandlingsrum på Barnakuten på Östra har förvandlats till djungelrum med berättelser och sinnesintryck som hjälper barnen på olika sätt. 

Företag och privatpersoner kan bidra till stiftelsens insamling på olika sätt. Förutom sponsring och donationer kan det vara i direkta gåvor till barn och unga eller samarbeten för att nå ut till allmänhet, kunder och/eller besökare. Första delen av 2017 gjordes detta:

 • Let´s give (en del av Let´s deal) gjorde en digital kampanj där besökarna enkelt och snabbt kunde donera pengar till bland annat små men värdefulla tröst/stickpresenter.
 • Densply Sirona hade en familjefest för anställda där inträdet donerades till stiftelsen.
 • Bjurfors donerade en summa per besökare under deras stora ”visningsvecka” och ”värderingsvecka” till förmån för sjukhusclownerna.
 • Got Event gjorde en insamling med hjälp av besökarna på Gothenburg Horse Show och gav ett stort antal biljetter till barn, unga och familjer på sjukhuset.
 • Avenyföreningen bjöd in till Barnens Avenyn och lät en del av intäkterna gå till stiftelsen. Tillsammans med Demo Group erbjöd vi också egna aktiviteter som gav fina bidrag.

Ett stort antal privatpersoner har också bidragit. Allt detta har gjort att vi första kvartalet nådde upp till 400 000 kr och efter de första dagarna i april då Hard Rock Café Göteborg och Tamro ökade på ytterligare närmar vi oss nu en halv miljon kronor. Nu ser vi fram emot vårt största insamlingsevenemang ”Barngolfen” den 12 juni på Hills Golf & Sport Club.

 

Nya insatser för mer glädje, ökad livskvalitet och välmående kan finansieras

Stiftelsens finansierar årligen återkommande insatser och nya initiativ på sjukhuset. Pengarna söks av personalen utifrån behov som de ser hos vår målgrupp. På styrelsens första möte beviljades sju olika avsökningar som når en bred åldersgrupp för följande:

 • Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) Slottis till en cross trainer och främjad fysisk hälsa.
 • Barnneuropsykiatriska kliniken (BNK) för inköp av tröstpresenter till sina patienter.
 • Lekterapin för inköp av nya Ipads som de lånar ut till avdelningar där ”plattan” gör behandlingarna avsevärt lättare och mindre traumatiska
 • Anorexi och Bulimi dagvård för att anpassa sitt ”mindfulnessrum” efter nya behov och en tv till sitt dagrum.
 • En avdelning på Neonatalavdelningen till inköp av böcker som hjälper deras patienter och en annan till insatser för att föräldrarna ska kunna vara en mer aktiv del i vården av barnen.
 • Urinvägsmottagningen Kirurgi barn för en trivsammare miljö och inköp av leksaker.

Tack alla som bidrar! Ni behövs och tillsammans gör vi stor skillnad på Sveriges största barn- och ungdomssjukhus!

Bild ovan från Gothenburg Horse Show 2017. Got Events vd Lotta Nibell och Elisabeth Rothenberg från styrelsen lämnar över en check på insamlingen till Jenny Jernberg från stiftelsen.

Foto: Glenn Unger/falkenbergbildsbild.se

Se fler nyheter

2023-08-23

Getinge förlänger sitt huvudpartnerskap med ytterligare två år

Medtech-bolaget Getinge har sedan två år varit partner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Vi är väldigt tacksamma över deras engagemang och ser fram emot kommande år med Getinge...

Läs mer
2023-08-15

Cyklade till Rom – samlade in 204.750 kr

Under sommaren har vi ivrigt följt John Dahlbergs otroliga resa i syfte av att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att sprida kunskap om sin systerdotter Freyas ovanliga hjärnsjukdom....

Läs mer
2023-06-26

Renovering av barnsjukhusets hissar – tack Frölunda HC för insamlingen

Sedan många år tillbaka har Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ett pågående samarbete med stort engagemang. Förra höstens insamling från Frölunda HC har gått till att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev