Fin start för insamlingsstiftelsen 2017

Fin start för insamlingsstiftelsen 2017

Flera större samarbeten och privata initiativ har gett en bra start på året för insamlingsstiftelsen. Insatser som når en bred målgrupp på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus har beviljats finansiering av styrelsen. I dagarna står ett projekt som pågått under flera år med hjälp av företag och privata donationer klart – 13 behandlingsrum på Barnakuten på Östra har förvandlats till djungelrum med berättelser och sinnesintryck som hjälper barnen på olika sätt. 

Företag och privatpersoner kan bidra till stiftelsens insamling på olika sätt. Förutom sponsring och donationer kan det vara i direkta gåvor till barn och unga eller samarbeten för att nå ut till allmänhet, kunder och/eller besökare. Första delen av 2017 gjordes detta:

 • Let´s give (en del av Let´s deal) gjorde en digital kampanj där besökarna enkelt och snabbt kunde donera pengar till bland annat små men värdefulla tröst/stickpresenter.
 • Densply Sirona hade en familjefest för anställda där inträdet donerades till stiftelsen.
 • Bjurfors donerade en summa per besökare under deras stora ”visningsvecka” och ”värderingsvecka” till förmån för sjukhusclownerna.
 • Got Event gjorde en insamling med hjälp av besökarna på Gothenburg Horse Show och gav ett stort antal biljetter till barn, unga och familjer på sjukhuset.
 • Avenyföreningen bjöd in till Barnens Avenyn och lät en del av intäkterna gå till stiftelsen. Tillsammans med Demo Group erbjöd vi också egna aktiviteter som gav fina bidrag.

Ett stort antal privatpersoner har också bidragit. Allt detta har gjort att vi första kvartalet nådde upp till 400 000 kr och efter de första dagarna i april då Hard Rock Café Göteborg och Tamro ökade på ytterligare närmar vi oss nu en halv miljon kronor. Nu ser vi fram emot vårt största insamlingsevenemang ”Barngolfen” den 12 juni på Hills Golf & Sport Club.

 

Nya insatser för mer glädje, ökad livskvalitet och välmående kan finansieras

Stiftelsens finansierar årligen återkommande insatser och nya initiativ på sjukhuset. Pengarna söks av personalen utifrån behov som de ser hos vår målgrupp. På styrelsens första möte beviljades sju olika avsökningar som når en bred åldersgrupp för följande:

 • Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) Slottis till en cross trainer och främjad fysisk hälsa.
 • Barnneuropsykiatriska kliniken (BNK) för inköp av tröstpresenter till sina patienter.
 • Lekterapin för inköp av nya Ipads som de lånar ut till avdelningar där ”plattan” gör behandlingarna avsevärt lättare och mindre traumatiska
 • Anorexi och Bulimi dagvård för att anpassa sitt ”mindfulnessrum” efter nya behov och en tv till sitt dagrum.
 • En avdelning på Neonatalavdelningen till inköp av böcker som hjälper deras patienter och en annan till insatser för att föräldrarna ska kunna vara en mer aktiv del i vården av barnen.
 • Urinvägsmottagningen Kirurgi barn för en trivsammare miljö och inköp av leksaker.

Tack alla som bidrar! Ni behövs och tillsammans gör vi stor skillnad på Sveriges största barn- och ungdomssjukhus!

Bild ovan från Gothenburg Horse Show 2017. Got Events vd Lotta Nibell och Elisabeth Rothenberg från styrelsen lämnar över en check på insamlingen till Jenny Jernberg från stiftelsen.

Foto: Glenn Unger/falkenbergbildsbild.se

Se fler nyheter

2024-02-26

Hoppfull helg på Gothenburg Horse Show

En rolig hästtävling har nått sitt slut, och vi är glada att ha varit en del av fem fantastiska dagar fyllda av glädje gemenskap och tävlingar i världsklass. I...

Läs mer
2024-02-06

Barngolfen är tillbaka den 2 september 2024

  Insamlingsstiftelsen kan stolt presentera att evenemanget arrangeras på Sankt Jörgen Park tillsammans med Hansen eventbyrå. Ni har möjlighet att vara med denna dag, vare sig ni spelar golf...

Läs mer
2024-02-01

Bli månadsgivare och få en gratis tygpåse

Alla som blir månadsgivare under februari månad får en av vår fina tygpåse i bomull. Följ länken för att registrera dig https://www.gladjelaker.se/produkt/bli-manadsgivare/ Som månadsgivare till Insamlingsstiftelsen bidrar du till...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev