Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus är först med festival

Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus är först med festival

I söndags arrangerades för första gången Kids Festival Day, ett event för sjuka barn och deras familjer inne på sjukhusområdet. Bland dagens uppträdanden fanns ett flertal lovande unga artister och en rad festliga aktiviteter för barnen.

– Vi ville skapa en festival med familjär stämning, en fest fylld med aktiviteter som skapar glädje i tillvaron och som blir till många härliga minnen som varar en lång tid framöver, säger Pierre Andersson, VD på evenemangsbolaget Demo Group. I samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus står de bakom det unika arrangemanget.

Många nyfikna gäster trotsade vädret iförda regnkläder och paraplyer för att lyssna på musik, ta del av ponnyridning, möten med figurer från Disney, popcorn, fiskedamm, glädje och härlig gemenskap.

Linnea Andersson och Hanna Ferm var två av artisterna som båda medverkat i ett flertal musiktävlingar. Sångcoachen Marie Jakobsson från Ljuva Toner hade också med sig en rad talangfulla elever. En av dem var William Forsling som kammade hem en guldbiljett i idol förra veckan.

Festens finalnummer stod Daniel Kane för. Han är en av Skandinaviens med anlitade magiker och entertainer på företagsevent och bjöd på en blandning av modern magi med humor och högt tempo.

Att festivalen gick hem bland besökarna var det ingen tvekan om. Tiden på sjukhuset blir lätt långtråkig och då är roliga familjeaktiviteter väldigt uppskattade.

– Mina barn har aldrig tidigare varit så mycket ute i regnet som de har idag, säger en nöjd pappa bland festivalbesökarna.

Tack vare partners och många ideella krafter har festivalen kunnat bli verklighet. Det är till stor glädje för de patienter som bor på eller regelbundet besöker sjukhuset.

– Alla barn har fått möjlighet att bjuda med en kompis. Det gör att de får känna sig viktiga och i fokus. Det får möjlighet att visa upp en tillvaro för sina vänner som inte endast handlar om behandlingar och läkarbesök, säger Ola Nordlund, affärsutvecklare på Demo Group.

Festivalen bygger helt på ideella insatser och styrkan i engagerade partners som hjälps åt att skapa stunder där barnen slipper tänka på att de är sjuka, stunder som ger nya krafter där glädjen och leken läker.

– Vi är glada att det finns så mycket kärlek och så mycket hjärta hos alla runtomkring, säger Pernilla Warberg, projektledare på Insamlingsstiftelsen och konferencier under dagen.

Foto: Turid Oom, Glenn T Unger/falkenbergsbild.se

Se fler nyheter

2023-12-06

Julpyntet extra viktigt för barnen på sjukhuset

Mitt i sjukhusets vardag, sprider julpyntets enkla magi extra glädje. För de små hjältar som tillbringar jullovet på sjukhuset i stället för hemma, blir varje julgran och tomte en...

Läs mer
2023-12-05

Känslostorm när Hilma hyllas på isen

Frölunda HC:s välgörenhetsmatch för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus den 25 november blev en känslosam stund för alla närvarande. Tillsammans med våra partners, såg vi när 8-åriga Hilma, gick...

Läs mer
2023-12-01

Godis som både skapat gott och gör gott

Vi vill ge ett stort tack till Sara på Wellibites som samlat in hela 149 175 kr! Wellibites tog fram en specialdesignad påse designad av barn för barn som under...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev