Barnsjukhusets dag på Liseberg 2019

Angelica Bengtsson tillsammans med besökare under Barnsjukhusets dag 2019
Foto: Glenn T Unger

Söndagen den 15 september genomfördes Barnsjukhusets dag på Liseberg – en heldag i nöjesparken med mycket skratt och pirr i magen. Många av barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus fick entrébiljetter och åkpass till parken och spenderade hela dagen bland karuseller och kaniner.

Utöver detta bjöd Insamlingsstiftelsen in ett antal kända profiler till Polketten inne på Liseberg, dit barnen fick komma och träffa kändisarna. Många av familjerna uppskattar dessa idolmöten och barnen står länge i kö för att få autografer och en bild ihop med kändisarna.

Dagen började med en presentation av Ian Milsom, chef för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, som berättade om Insamlingsstiftelsens arbete och glädjen i att kunna genomföra dessa arrangemang.

Årets kändisar bestod av Trollkarlen Ason Bson Cson, som öppnade dagen med trolleritrick. Sedan presenterades Lisebergskaninerna, och därefter Angelica Bengtsson, som gjorde en blixtvisit innan hon åkte iväg för att tävla i VM i Qatar. Efter Angelica kom Christian Olsson, legendarisk friidrottare, som hade med sitt OS-guld och kunde ge lite tips och trix inför kommande VM.

Efter atleterna presenterades Dogge Doggelito som framförde sin låt ”Som en kung i Luthagen” och sedan kom Amy Deasismont, bl.a aktuell i HBO-serien Gösta. Arvingarna steg upp därefter och berättade kort om deras karriär och deltagande i melodifestivalen. Dansduon och tvillingarna Iza & Elle, med 5 miljoner följare i appen Tik Tok, var näst på tur. Sist, men inte minst, kom Lucas Simonsson upp på scen och berättade om humorgruppen JLC.

Någon som hade konstant kö till sitt autografbord var Lucas Simonsson. Hans plan var att komma iväg lite tidigare på grund av andra åtaganden, men det var ingen idé – kön bara växte och alla barn ville få en autograf av youtube-profilen. Efter fotografering och autografskrivning fick familjerna fortsätta spendera dagen i nöjesparken, tack vare ett gott samarbete med Liseberg.

Vi på Insamlingsstiftelsen tackar alla involverade för en dag fylld med glädje och skratt! Tack vare våra samarbetspartners kan vi förgylla tillvaron för barn, unga och deras familjer, som kämpar med olika sjukdomar på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Information Barnsjukhusets dag på Liseberg:

  • Barnsjukhusets dag anordnas en gång om året.
  • Liseberg sponsrar barnsjukhuset med 1 600 åkpass och 3 500 inträden.
  • För programmet står Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Det bjuds på underhållning och möjlighet att få träffa kända personer.
  • Tiotusentals patienter besöker sjukhuset regelbundet. Ett urval av barnen får åkpass och inträden till sig och sina familjer varje år.

Göteborgs-Posten var på plats och publicerade en artikel från dagen, som man kan ta del av här.

Iza & Elle med besökare under Barnsjukhusets dag 2019
Foto: Daniel Jirblad

Se fler nyheter

2023-12-06

Julpyntet extra viktigt för barnen på sjukhuset

Mitt i sjukhusets vardag, sprider julpyntets enkla magi extra glädje. För de små hjältar som tillbringar jullovet på sjukhuset i stället för hemma, blir varje julgran och tomte en...

Läs mer
2023-12-05

Känslostorm när Hilma hyllas på isen

Frölunda HC:s välgörenhetsmatch för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus den 25 november blev en känslosam stund för alla närvarande. Tillsammans med våra partners, såg vi när 8-åriga Hilma, gick...

Läs mer
2023-12-01

Godis som både skapat gott och gör gott

Vi vill ge ett stort tack till Sara på Wellibites som samlat in hela 149 175 kr! Wellibites tog fram en specialdesignad påse designad av barn för barn som under...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev