Barngolfens insamlade pengar förvandlar Barnakuten till en djungel

Barngolfens insamlade pengar förvandlar Barnakuten till en djungel

Idag invigdes barnakutens väntrum som liksom resten av akutmottagningen går i djungeltema. På den här avdelningen möts man av vilda djur och starka färger som ett resultat av Insamlingsstiftelsens största event Barngolfen.

Deltog gjorde avdelningens personal, verksamhetschef Kate Abrahamsson och vårdenhetschef Unni Solli samt personal från Insamlingsstiftelsen. På plats fanns också Barngolfens ambassadör Carin Koch från Hills Golf & Sports Club, Ann Sofie Warsell från Ehrenborg samt Conny Johansson från Prinfo Rydins.

– Vi ville att väntrummet skulle ha glada färger, vara lättstädat och välkomnande för alla åldrar. Här finns akvarium och en interaktiv fiskdamm på golvet, varje gång den tänds är barnen gärna där och leker. Mitt i blickfånget hänger den här fantastiska tapeten med djungelmotiv, där upptäcker barnen alltid något nytt medan de väntar. Vi är jätteglada och stolta över vårt nya väntrum, säger Unni  Solli, vårdenhetschef på barnakuten, om resultatet av renoveringen.


Barnsjukhuset – en hjärtefråga för sponsorerna

Insamlingsstiftelsens största evenemang Barngolfen har gjort renoveringen av väntrummet möjlig. Förra året samlades 2,8 miljoner kronor in vid evenemanget med hjälp av dess sponsorer.

Ehrenborg, den ena av våra två huvudsponsorer, ger oss bland annat möjlighet att byta ut golven på akutmottagningen, vilket bidrar till att förstärka den visuella upplevelsen av rummet.

– Vi tycker det är viktigt att som företag vara en del av samhället vi verkar i, och det känns väldigt bra att kunna hjälpa till med att skapa en trevlig miljö för barn som besöker Drottning Silvias Barnsjukhus, säger Ann-Sofie Warsell, Ehrenborg.

FlexLinks engagemang startade redan 2011 och sedan 2012 är de en av huvudsponsorerna.

– Att få vara med och bidra till läkande miljöer för barn känns oerhört betydelsefullt. Som företag vill vi ge tillbaka till samhället och insamlingsstiftelsens arbete stämmer väl överens med våra värderingar, säger Klas Ålander på FlexLink. Många av våra medarbetare bidrar med arbetsinsatser på Barngolfen och företaget bidrar till finansieringen. Detta gör att intäkterna från Barngolfen går oavkortat till att berika livet för barn och ungdomar på sjukhuset, fortsätter Klas.

Prinfo Rydins har hjälpt Insamlingsstiftelsen med skyltmaterial och varit en partner till Barngolfen sedan 2008.

– Barngolfen ger oss möjlighet att göra livet lite lättare för sjuka barn och deras anhöriga. Det känns fint att kunna göra skillnad, säger Conny Johansson, Prinfo Rydins.


En inredningsbyrå med omtanke och passion

Bakom designen och koncept står inredningsbyrån BittraBritta som i samarbete med Insamlingsstiftelsen har skapat en lång rad läkande rum på sjukhuset.

– På akuten inspireras alla våra rum av djungeltemat där djuren står i centrum för miljön. Väntrummet är som ett vattenhål. Det är knutpunkten där man träffas. Här möts även djungelns alla djur i mönstret på tapeten. Vi har försökt få in temat i hela rummet, i både tapeter och textilier. Det här är ett av de roligaste projekt man kan göra. Man förstår att det hjälper både föräldrar och barn som vistas i de här miljöerna, säger Hanna Brothén, inredningsarkitekt som tillsammans med kollegan Jessica Eek, även hon inredningsarkitekt och illustratören Amanda Erixon skapat denna oas i väntrummet.

–Vi på Insamlingsstiftelsen är oerhört glada för den fantastiska feedback vi fått från alla familjer som upplevt och spenderat mycket tid i dessa miljöer. I år kommer de insamlade medlen från just Barngolfen att användas till att färdigställa de kvarvarande tolv rummen, avslutar Tomas Gedda, Fundraising Manager på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev