Årskrönika 2018

Ett år med glädje och nya tag!

Årskrönika i november? Japp! För det är ett år sedan jag startade på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det har varit ett lärorikt och glädjefyllt år. Att få lära känna alla på sjukhuset och se verksamheten på nära håll är fantastiskt. Jag tänkte en hel del innan jag började hur jag skulle klara av att se alla sjuka barn. Jag som är så blödig och dessutom har 3 barn hemma. Trodde att det kanske skulle kännas tungt många stunder, men ack så fel jag hade! Jag har aldrig tidigare varit på ett arbete där det funnits så mycket glädje som här. Visst är det märkligt?! Den energi som finns hos dessa kämpar på sjukhuset. Alla barn, ungdomar och familjer som lever i en annan vardag än om man har friska barn. En pappa jag talade med som vistats på sjukhuset med sin sjuka son i många år sa; ”Visst har man tunga stunder och gråter mycket men samtidigt så inser jag att vi lever här och nu. Vår son är vår största gåva och vi njuter av varje stund tillsammans.” Kanske blir det så att man inte tar saker för givet, utan är mer tacksam för livet som är här och nu.

Jag har under mitt första år på Insamlingsstiftelsen fått medverka till att få barnen och deras familjer på sjukhuset att glömma att de är sjuka för en stund. Det är underbart och jag lovar att göra ännu mer av detta framöver! Att skänka en medmänniska glädje och se vilken energi detta ger värmer ända in i själen! Framförallt till de som inte tar det för givet och de som behöver det som mest. Det är lycka!

Att vi kan göra detta är tack vare alla er givmilda människor, med gigantiska hjärtan, som vill dela med er! Tack alla privatpersoner, företag och organisationer! Tack vare samarbeten, donationer och gåvor möjliggör det att vi kan skapa denna glädje för barnen!

Jag är även tacksam för den vård vi har i Sverige och blir glad när jag möter alla föräldrar som berättar om hur väl omhändertagna de blir. Detta är tack vare den engagerade och storhjärtade personal som arbetar på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus – dessa är hjältar i mina ögon! Vilken positiv kraft det finns i dem och det smittar av sig när man arbetar med verksamheten.

Insamlingsstiftelsens arbete med att sätta guldkant på barnens tillvaro under sin sjukhusvistelse är fantastisk och det är kul att se vilken glädje det skapar både för patienterna, deras familjer men även för personalen som arbetar på sjukhuset. Att få bidra till att kunna skapa miljöer och upplevelser för barnen, som de annars inte hade fått, känns härligt! En blandning av saker såsom akvarier, teaterföreställningar, clowner, musik, syskonstödjare, nya inspirerande miljöer och leksaker. Jag har under mitt första år verkligen fått se vilken skillnad Insamlingsstiftelsens medel kan göra!

Min målsättning inför framtiden är att vi skall kunna förmedla detta mer och bättre än vi gjort tidigare, inspirera fler att bidra till att sprida glädje! Därför är jag oerhört glad för att i januari få sällskap av min nya kollega Therese Henke. Då blir vi två som kommer att arbeta med Insamlingsstiftelsens arbete full fart framåt och vi hoppas på att få inspirera många att arbeta med oss.

Ser fram emot ännu ett år med stiftelsen! Ser fram emot att få göra skillnad för de som behöver det som mest! Ser fram emot att få skapa ännu mer glädje! Ser fram emot att få göra det med dig!

 

Madeleine Wahlberg,

Verksamhetsansvarig Insamlingsstiftelsen Drottning Silvias

#glädjeläker #fullfartframåt

Foto Glenn T Unger

Se fler nyheter

2023-08-23

Getinge förlänger sitt huvudpartnerskap med ytterligare två år

Medtech-bolaget Getinge har sedan två år varit partner till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Vi är väldigt tacksamma över deras engagemang och ser fram emot kommande år med Getinge...

Läs mer
2023-08-15

Cyklade till Rom – samlade in 204.750 kr

Under sommaren har vi ivrigt följt John Dahlbergs otroliga resa i syfte av att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att sprida kunskap om sin systerdotter Freyas ovanliga hjärnsjukdom....

Läs mer
2023-06-26

Renovering av barnsjukhusets hissar – tack Frölunda HC för insamlingen

Sedan många år tillbaka har Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus ett pågående samarbete med stort engagemang. Förra höstens insamling från Frölunda HC har gått till att...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev