Årets viktigast matchning: Frölunda HC <3 Barnsjukhuset

Samarbetet mellan Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har under många år hjälpt våra barn. Nu fortsätter den betydelsefulla matchningen mellan parterna under kampanjen ”Frölunda HC <3 Barnsjukhuset”. Syftet är att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för att göra barnens liv på och utanför sjukhuset roligare.

Alla barnen får inte möjligheten att gå på hockey, men tack vare ett långsiktigt samarbete och stort engagemang mellan Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus har man tillsammans spridit glädje och stöttat barn i svåra situationer. Förra årets insamlingskampanj resulterade i 398 870 kr som gick till att skapa harmoniska hissmiljöer för barnen. I år samlar vi in mer pengar för att fortsatt skapa glädje för barnen.

”Vi jobbar dagligen med att skapa en roligare och mer positiv sjukhusmiljö för barnen. Därför inleder vi idag kampanjen ”Frölunda HC <3 Barnsjukhuset” som avslutas med en välgörenhetsmatch den 25 november där Frölunda HC kommer att spela i specialdesignade matchtröjor som sedan auktioneras ut” säger Lisa Tisell, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Frölunda HC har sedan flera år tillbaka stöttat Insamlingsstiftelsen på olika sätt och sedan 2020 är det den enda välgörenhetsorganisation de fokuserar på.

”Vårt samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus sträcker sig bortom isen. Det handlar om att sprida glädje och hopp, och vi är stolta över att vara en del av det. Vi har sett hur vårt samarbete gör skillnad i barnens liv och är övertygade om att tillsammans fortsätta skapa glädje för barnen” säger Max Friberg, hockeyspelare Frölunda HC.

Det är inte bara matchtröjorna som auktioneras ut, kampanjen består även av flertalet initiativ för Insamlingsstiftelsen; däribland möjligheten att skänka pengar vid biljettköp, insamlingar online och hundratals biljetter till barn och deras familjer på Drottning Silvias barnsjukhus. Insamlingsstiftelsen kommer även att finnas på plats där de innan matchstart får möjlighet att berätta om sin verksamhet och viktiga arbete.

Som privatperson kan man bidra genom att skänka pengar till Frölundas insamling.
Läs mer om insamlingen: ”Frölunda HC <3 Barnsjukhuset”

Läs mer om Frölunda Hockeyklubbs samarbete med Insamlingsstiftelsen: Frölunda HC (frolundahockey.com)

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev