Barnakuten

Sedan 2010 har Insamlingsstiftelsen bidragit till att göra om behandlingsrum och väntrumsmiljöer på barnakuten vid Drottning Silvias barnsjukhus. Varje rum är baserat på en berättelse om ett djur och hur det hamnade på sjukhuset. Miljöerna är genomtänkta från golv till tak för att ge en distraktion från det onda och för att skapa en behagligare tillvaro för barnet.

Genom ljudstimulatorer kan man höra en hjord zebror komma galopperande på savannen eller en flock papegojor tjattra i trädtopparna. I akutens entré har vi köpt en interaktiv projektor som projicerar fiskar på golvet, en bra sysselsättning för patienterna som väntar. Den ger även personalen möjlighet att läsa av patienternas allmäntillstånd om de vill/ orkar leka och röra på sig.

Barn som drabbas av vinterkräksjuka eller magsjuka har fått ett eget väntrum och särskilda rum för inhalering som underlättar i vården har skapats. Insamlingen under Barngolfen har finansierat majoriteten av dessa rum. Bakom idé och koncept står inredningsbyrån BittraBritta. Tamro, som är en av stiftelsens största sponsorer har också särskilt bidragit.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev