En dag på Liseberg där glädjen läker

En dag på Liseberg där glädjen läker

I söndags arrangerades Barnsjukhusets dag på Polketten för 10:de året i rad i samarbete med Liseberg. Det är en glädjefest för hela familjen där påfrestande känslor och operationer byts mot spännande idolmöten, karuseller, skratt och sug i magen.

Bröderna Lukas och Arvid har länge sett fram emot Barnsjukhusets dag

Barnsjukhusets dag på Liseberg är ett unikt tillfälle då de sjuka barnen får möjlighet att bjuda in sina föräldrar och syskon till en spännande och fartfylld heldag i Nöjesparken.

–Det är den här dagen man längtar efter hela året. Då slipper vi stickprov, sjukhusmiljö och väntan. Barnen får vara barn och det här är en tillställning som hela familjen ser fram emot, säger Monica Karlsson, mamma till Lukas och Arvid som glatt sig åt att träffa Emil från State Of Drama.

En av höjdpunkterna under dagen är idolmötena och autografsigneringen. Men först bjuds det på unika framträdanden från flera av artisterna. Årets kändisar bestod av programledarna Agneta Sjödin och Lasse Kronér, artisterna Ida LaFontaine, Emil Gullhamn, Michael Fannon och Linnea Andersson. Barnen fick också träffa Youtubern Sam Nilsson Ezeh och fotbollstjejerna Catrine Johansson och Jennifer Falk.

När det väl var dags att träffa idolerna ringlade köerna långa för att få en kram, en autograf eller en selfie. Hos Lasse Kronér var det hårt tryck vid montern där barnen dröjde sig kvar lite extra för skratt och bus med programledaren. Men det var inte bara artisterna som bjöd på glädje, de populära sjukhusclownerna och Lisebergskaninerna var också på plats för att skapa minnen för livet.

Med åkpassen i handen avslutades dagen med kittlande berg- och dalbanor, vindlande rutchkanor, oförglömliga minnen och leenden på läpparna.

Se fler nyheter

2024-04-19

Syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus

När ett barn blir sjukt hamnar omedvetet nästan allt fokus på det sjuka barnet i familjen, de andra barnen som är friska hamnar lite vid sidan av. Det är...

Läs mer
2024-03-20

IFK Göteborg välgörenhetsmatch 21 maj

Den 21 maj spelar IFK Göteborg match för och tillsammans med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Då knyter vi ännu starkare band till IFK Göteborg. Det blir insamling och...

Läs mer
2024-03-18

Bjurfors skänker 152.000 kronor

Under Frölunda HC:s hockeymatch den 12 mars bjöd Scandinavium på jublande ovationer när Bjurfors överlämnade en check på 152.000 kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. I mer än...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev